Krásná každý den s olejíčkem Klid


Když jsem před nějakou dobou zaregistrovala novou brněnskou značku přírodní kosmetiky TYAJÁ, zamilovala jsem se do těch něžných kvítků, které plavaly v jejich olejíčku Klid. Jakmile ho měla na sladu i Míša z eshopu Krásná každý den, tak jsem ji poprosila o jeden exemplář ke zkoušení. Z balíčku jsem vybalila krásnou něžnou lahvičku s kapátkem a hned si s těmi volně plovoucími lístky začala hrát. A olejík mazat na pleť.


Složení je čisté a krásné - Prunus armeniaca seed oil (meruňkový olej), Squalane (neboli suchý olej) a Tocopherol (vitamín E). Složení a malý popisek jsem vyčetla z přiložené papírové kartičky, co ale olejíček dělá, to jsem se v něm nedočetla. Asi že na to mám přijít sama. 


Olej nemá žádnou výraznou vůni. Nanášela jsem ho vždy na noc a na navlhčenou (a ideálně po sprše rozpařenou) pleť. Velmi hezky se vstřebával a pleť díky suchému oleji nezůstávala mastná. Po pár týdnech jsem si všimla, že už ani jinou večerní péči používat nechci. Tak moc jsem si ho zamilovala, že jsem byla najednou v poslední čtvrtině a ještě jsem ani nestihla recenzovat. Olejík Klid pleť hezky zklidňuje, vyhlazuje, vyživuje, zhebčuje, dodává jí pružnost, prostě sen k pohledání.


Jednu výtku si ale neodpustím - po nějaké době se mi urvalo gumové kapátko od plastového šroubovátka, takže teď vyndavám skleněnou tyčku s gumovým kapátkem a to plastové zůstává na lahvičce.

No dobře, máme tu českou značku přírodní raw kosmetiky, která vyrobila naprosto báječný produkt. Jenže... jenže se stal nějaký zádrhel a já nemůžu TYAJÁ vůbec nikde dohledat. Jejich profil zmizel z FB i IG, stránky jsou vypnuté, v eshopech nejsou... Co se s nimi stalo, to vůbec nevím.


Abych vás ale nenechala s prázdnou, přikládám odkaz na Oleje a séra v obchůdku u Míši. Je jich tam tolik, že náhradu za Klid od TYAJÁ nebude problém najít. Zkusit můžete třeba přímo meruňkový olej, nebo suchý olej squalane a svůj vlastní klid si namíchat. Já si s olejíčky ráda hraju, hlavně s těmi jednosložkovými, ze kterých podle nálady a chuti míchám masku na vlasy.

Holkys a klucis zlatí, tahle šílená doba je zkouškou pro nás všechny a dojímá mě, jakou solidaritu a lásku si navzájem dokážeme poslat. Děkuju všem, kteří podporují eshopy, jako je ten Míšin, za kterým nestojí žádný velký korporát, ale opravdový člověk - maminka, inspirativní žena a milá osůbka. V této době víc než kdy jindy rozhodujete o tom, kdo krizi ustojí. Děkuju Vám a děkuju i Míše za všechno. To dáme! ♥



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥