Maska na vlasy s vůní bahna + tip na roztřepené konečky


Mám dvě nejoblíbenější značky péče o vlasy - Urtekram a Natura Siberica. Jsou moje nejoblíbenější hlavně proto, že byly jedny z prvních přírodních kvalitních, které jsem vyzkoušela. Často u dobrých produktů zůstávám a už se mi nechce objevovat nové, takže zkoumám v rámci jednoho brandu ke své větší či menší spokojenosti. V jednom zoufalém vlasovém období jsem zkoušela kvanta produktů na roztřepené konečky. Prosímvás, nekupujte si žádné drahé a stopro (ne)účinné olejíčky, protože: 
1. Roztřepený vlas už nic nespraví 
2. Utratíte majlant bez žádného účinku (jako já)
3. Chyba může být MECHANICKÁ (jako u mě) - měla jsem vlasy "spálené" a poničené nešetrným sundáváním klasických gumiček a všelijakým taháním vlasů zpod šály, bundy, ramena kabelky... Řešením na roztřepené konečky bylo vyměnit gumičky za takové ty plastové spirálky "invisibobble" (koupila jsem si ty nejlevnější v DMku) a dávat si bacha, abych vlasům neubližovala a nervala je zpod oblečení. A výsledkem je třepení o 80 % menší!


O tom jsem ale původně vůbec mluvit nechtěla (i když alespoň něco užitečného byste si z recenze měli odnést). Chci vám vyprávět o masce pro zpevnění a růst vlasů Natura Siberica. Celou recenzi bych mohla zkrátit na následující: Vydrží strašně dlouho, voní jako jemné bláto, netuším, jestli něco dělá. Ale radši to rozepíšu.

Na zadní přelepce mě uchvátila první věta "Organický olej z lopuchu obnovuje suché a roztřepené konečky, dává vašim vlasům sílu a lesk, stimuluje jejich růst." To je přesně to, co přeci potřebuji! Maska si mě tím získala a já si tohle obrovské balení koupila. Samozřejmě, že takového účinku nedosáhne vůbec nic, roztřepený vlas se už opravit nedá, jen ustřihnout. Maximálně ho slepí nějaké chemické silikony a podobné záležitosti, do těch ale nevidím. Doba trvanlivosti je 12 měsíců, mně ale maska vydržela dva a půl roku při pravidelném každotýdenním používání.


Balení je krásné a působí velmi luxusně, jako takový SPA zážitek, při kterém si doporučených 10 - 15 minut působení hezky odpočinu. Čekala jsem i nějakou zajímavou orientální vůni, ale při čuchnutí cítím prostě takové mdlé blátíčko. Není to nepříjemná vůně, spíš taková jílová. Jako když jsem v dětství vařila polívky z kytek pro víly a uvařila bych nějakou z hlíny a trávy. 


Masku jsem zkoušela jak jen na konečky, tak i na celou hlavu. Když jsem ji dala na celé vlasy, tak byly po umytí jakoby "těžší" a zplihlejší. Rozhodně má maska zhebčující efekt, vlasy byly při smývání klouzavější a "nešustily a nevrzaly", jako to po přírodní péči dělávají. To je ale asi to jediné, čeho jsem si všimla. Jinak mi přišlo, že maska nedělá vůbec nic.


Konečky se mi díky masce zázrakem neopravily, dokonce se žádná pozorovatelná změna neudála. Jediné opravdu fungující věci na zlepšení stavu mé hlavy byly změna česání (v prvních odstavcích popsaná zde) a už výše zmíněna výměna gumiček. Natura Siberica mě v tomto ohledu zklamala už dvakrát - vyzkoušela jsem dva olejíčky pro růst vlasů a péči o konečky s výsledky nula nula nic.


Bez masky se jistojistě obejdete. Mnohem prospěšnější pro vaše krásné vlasy bude pravidelná masáž vlasové pokožky a zelená listová zelenina (třeba špenát). Mně maska vlasy sice zhebčila, ale taky je zatížila a to na jemné a středně husté vlasy prostě nechci. Takže tak.




Komentáře

  1. To nezní moc nadšeně, škoda. Když jsem byla malá, taky jsem vařila polívku z hlíny a trávy. :-D
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to zklamalo. :( Vařit takové polívky byla největší zábava :D

      Vymazat
  2. Produkty vypadají kvalitně a mají krásné obaly. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Působí moc hezky na pohled, jen škoda, že nic nedělají :(

      Vymazat
  3. Mně některé masky celkem pomáhají, mám zvláštní vlasy... a zkouším kde co :) Tak těžko říct, co by to udělalo s tím mým drnem na hlavě :) Škoda, že tě neoslovila, balení a původní popisek vypadá dobře.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké máš ráda? Jsem pro všechny experimenty :D Zatím mám nejradši čisté olejové, u těch vidím největší úspěch :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥