Odličovací mlíčko s růží od Alverde


Vždycky mě fascinovalo, kolik druhů odličovátek existuje. Vodičky, mlíčka, oleje, mýdla, micelárky, tonika... Vzpomínám si taky na obří haló, když před pár lety přišly právě ty dvoufázové odličovače a micelární vody. Pamatujete, jaký to byl boom a všichni to museli mít? V té době jsem už používala přírodní kosmetiku a měla svou zásobu osvědčených odličovačů, které používám dodnes (tedy, ne tu stejnou zásobu, ale oblíbené produkty). A vlastně to odličování ani moc nehrotím, nikdy jsem dlouhodobě nedodržovala "5 kroků večerního čištění pleti" a podobně. Velmi často mám ty kroky jen dva (odlíčím a opláchnu vodou), když nikam nejdu, tak pleť ani nijak speciálně nečistím. Tak nějak mi totiž přijde, že právě všechny ty vody, micelárky a tonika mi pleť vysušují, ona si chce zatím "jet to svoje" a s velmi decentní krémovou podporou udržovat stabilní péhá a další věci. Proto není divu, že nejkrásnější pleť mám v době, kdy jsem na homeofficu, nikam nechodím a moc se o ní nestarám. I přesto mám ale své oblíbence, které při odličování a čištění používám. Jedním z nich je Čistící pleťové mléko šípková růže od Alverde.   


Ať už je pro vás Alverde hrůza z DMka, nebo nejmilovanější přírodní kosmetika navždy, je fajn si na rovinu říct, že má své plusy a samozřejmě i mínusy. Pečující kosmetiku si víceméně pochvaluji, dekorativní tak napůl. Co mám opravdu dlouhodobě ráda je právě růžová kosmetika - pleťový krém a pleťové mléko na odličování. Ty používám dlouhodobě, sedí mi a mají i jemnou hezkou růžovou vůni. Růže je ženská květina, v kosmetice se používá pro harmonizaci a podporu ženství. Je to něžný kvítek, který má ale na obranu drsné trny. Pokud růži nemusíte, tak se nic neděje, neznamená to, že je vaše ženství v ohrožení. Někdy se říká, že je růže oblíbená od určitého věku, sama jsem ji dlouho měla spojenou spíš s babičkou než s mladou holkou.


Možná je taky potřeba říct, že se nelíčím zase až tak moc. Používám tekutý nebo minerální makeup, pudr, řasenku, barvu na obočí a rtěnku. Kromě tekutých rtěnek, které odličuji olejem, mi na zbytek bohatě vystačí mlíčko. Je mi příjemné hlavně na řasenku a odličování očí - oleje mi nedělají na oči dobře, "vodové" odličovačky mi zase neodlíčily všechno tak, jako mlíčko. 


Nanáším ho na pratelný odličovací tampon nebo na takovou houbičku, co jsem koupila v Rossmannovi a po každém použití ji umývám. Stačí mi velikost hrášku, vetřu do tamponku nebo houbičky a různými druhy pohybů, které se vůbec nedoporučují, ale které praktikuju odjakživa, se odlíčím. Je to příjemné, rychlé a neštípá, zároveň ani nevysušuje. Bonusem je i krásná vůně, taková středně intenzivní růžičková.


Za mě je to báječný produkt, který předčil má očekávání, prověřil se roky používáním a vydrží stráááášně dlouho. Tím, že ho mám tak ráda, jsem ani nezkoušela hledat žádné další konkurenční varianty. Prostě pecka!

Jak a čím se odličujete?



Komentáře

  1. Jééé, tak to vypadá dobře, každopádně já bych potřebovala nějakou verzi, která odličuje namokro. Odličuji se totiž ve sprše, takže nepotřebuji žádné tamponky a vyhovuje mi to tak nejvíc. Mám ale denní krém z této řady a už jsem si ho koupila několikrát a nedám na něj dopustit! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, tak mokré odličování vůbec prozkoumané nemám :D Čas od času si nějaký sprchový olej na pleť nebo mýdlo ve sprše na odlíčení dám, ale pak mám akorát černé fufliky zalezné v očích :D Musím prostě odličovat před sprchou. Tamponky používám omyvatelné, abych neplýtvala. Tvůj zero waste přístup moc moc chválím! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥