Meruňkový krém s banánovým extraktem Kvitok


Chce se mi trošku plakat. Nevím, jak se to stalo, ale už mi zbývá Meruňkový krém jen na poslední týden. Takhle rychle jsem už dlouho žádný krém na pleť nevypotřebovala. Většinou je začnu zkoušet, spotřebuju tak třetinu až půlku, pak začnu zkoušet další, střídám je a po měsících ho zase objevím, začnu používat... Tentokrát jsem ale Meruňkový krém s banánovým extraktem slovenské značky přírodní kosmetiky Kvitok (dříve Navia) nedala z rukou a používala jako denní, noční i "doplňovací" péči. Doplňovací je třeba tehdy, když si během dne vyčistím zuby a potřebuju máznout kolem rtů. Nebo když si odlíčím oči a potřebuji namazat. Při četnosti použití 2 - 3x denně vydrží 2 měsíce, jako denní péče by podle mě dal i dvojnásobek. 


O co tedy vůbec jde? Ve spolupráci s obchůdkem NuSpring jsem si vybrala na testování Denní meruňkový krém pro suchou a citlivou pleť. Meruňky jsou pro mě symbolem léta a chtěla jsem proto oletnit i svou pleťovou péči. Proto jsem byla ohromně překvapená, když jsem po čuchnutí žádné sladké meruňky necítila. Vůně je kořeněná, orientální, záhadná a nevšední. Jako pohádka tisíce a jedné noci, alabastrová pleť a voňavé kadidlo. Čekala jsem jednoduchou sladkou vůni meruňkového jogurtu, místo toho jsem dostala vyzrálou vůni dálek, pohádek, luxusu a kořeněného života. Je to taková vůně, kterou bych ucítila ve spíži babičky kořenářky, kde se suší všemožné bylinky a koření. Rozhodně jsem byla překvapená a vůni si oblíbila. Sladké se mi někdy omrzí, ale tahle nikdy.


Co v krému najdeme za přísady? Tak třeba růžovou květinovou vodu, meruňkový olej, banánový extrakt, esenciální oleje heřmánek, palmarosa a levandule a extrakt z magnólie. Tato kombinace spolu s dalšími tvoří jemný krém s hebkou letní strukturou, který se výborně roztírá a velmi rychle vpíjí. Může působit "až moc lehce", ale nenechte se jemnou konzistencí zmást. Krém má výborné hydratační a výživné účinky a na léto je naprosto dokonalý.


Můžeme se prosím na chvilku zastavit a věnovat se tomu luxusnímu balení? Miluju tu placatou pumpičku, luxusní vzhled a barevnou kombinaci. Robustní víčko doporučuji vždycky nasazovat zpátky - jsem expert na nevracení víček, protože mě to neba, ale pak mi vždycky v pumpičce krém zaschne a udělá žmolek. U tohoto krému jsem víčko poctivě nasazovala a žádné žmolky se nedělaly. Mám moc ráda celý design produktů Kvito k (Navia), který je hravý, jemný, kytičkový a k přírodní kosmetice se skvěle hodí.


Účinky? Dokonalost! Krém je určený převážně pro mladou citlivou pleť se sklony k červenání, podráždění a suchým šupinkám. Proto je složení nacpané uklidňujícími (levandule) a léčivými (heřmánek) přísadami. Meruňkový krém zbavuje pleť napjatého pocitu, vyživuje ji a navrací elasticitu. Je zklidňující, hojivý, zmírňuje podráždění a začervenání. Je to báječný začátek každého dne, ale i péče po náročném celodenním běhání. Moc jsem si ho oblíbila a jsem pyšná, že se Kvitku podařila takováhle lahůdka. 


Nesmím zapomenout zmínit, že je krém krásně našlehaný a jedno plné pumpnutí je až až! Stačí mi bohatě půl - velikost na fotce. Pokud tedy hledáte nějakou letní jemnou péči, pak do Meruňkového krému Kvitok určitě jděte, protože je boží, skvělý a báječný a věřím, že si ho musí všichni zamilovat. A až ho poprvé očucháte, dejte mi vědět, co říkáte na tu vůni! Co vám připomíná?

Moc děkuji obchůdku s přírodní kosmetikou NuSpring za další úžasnou věc na testování! Má pleť díky tomu nikdy nezestárne :D ♥


Komentáře

  1. Oooo, ty o něm tak krásně básníš :) Úplně mi uniklo, že Kvitok je Navia, to jsem myslím nějaký krém měla a byl super a mamče jsem kupovala, ta byla nadšená.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakticky boží! Vždycky mě překvapí, jak je všechno boží, protože si myslím, jak jsem kritická :D Jojo, taky jsem to zjistila nedávno, prošly nucenou změnou názvu... mají o tom video na webu.

      Vymazat
  2. Co hovoris na zmenu nazvu z Navie na Kvitok?

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  3. Ten produkt je přímo stvořený pro mou suchou pleť, jen já se nedokážu přenést přes cokoli, co je banánové....., jaká škoda. Jinak krásná recenze. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eričko, představ si, že já si toho banánu všimla až při psaní recenze :D Nejvíc mě zaujala meruňka. Škoda, že banány nemusíš (já je v kosmetice vidím snad poprvé), ale třeba by ti dobře udělal nějaký jiný produkt od Kvitku :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥