Sladký sluneční nektar na tělo i do vonné lampy


Nádech, výdech... Očekávané blaho za 3... 2... 1... Pokud jste doma ještě nikdy neměli žádnou kosmetiku (ideálně tu přírodní) s granátovým jablíčkem, tak to musíte ihned napravit! Kosmetika s granátovým jablkem je jedna z nejlepších a nejvoňavějších, po které nikdy nezestárnete a budete se mít naprosto blaze. I když kosmetiku při všem tom zkoumání a testování dost střídám, stejně se mi nejoblíbenější ingredience doma opakují. A granátové jablko patří stopro mezi ty mé top. Proto si dneska popovídáme o tělovém oleji Ganátové jablko od Saloos. Pokud značku Saloos ještě náhodou neznáte, jedná se o českou olejovou velmoc, která má na svědomí tu nejlepší certifikovanou bio přírodní péči. Oleje se lisují za studena, mají krásné složení, najdete je v každé dobré drogérii a obchůdku se zdravou výživou.


Tak zaprvé - ta vůně! Kosmetika z granátového jablka osciluje na stupnici od nejsladšího bonparu po lehkou citrusem ťuklou sladkost. Granátový olej od Saloos s přízviskem exkluzivní tělový a masážní olej voní vyrovnaně sladce. Jako když vás do zad hřeje pozdní odpolední slunce, ve vzduchu létají ptáčci a vy si užíváte nějaký výborný vychlazený drink. Je to celistvá upokojující vůně, která nabíjí pozitivní energií a vždycky mě odnáší do sladkých obláčků mezi lízátka, zelenou zmrzku Calippo a trochu cukrové vaty. Je to božská sladká voně, která ale není přehnaně sladká a to se mi na ní líbí ještě víc. Není to prvoplánová slaďárna, je trochu komplikovaná a kdo chce, určitě v ní najde spoustu různých věcí. Při mazání se vůně hezky rozplývá koupelnou, provoňuje pokožku a zůstává mnohem jemnější než při přímém čuchnutí k lahvičce (což dělám ostatně často a ráda).


Co toto sluníčkové zlato umí? Granátové jablko umí omlazovat! Je to vyhlášená antiagingová kosmetika, která pomáhá bojovat proti volným radikálům a navracet pokožce potřebnou hydrataci a vitalitu. Hezky ji vyhlazuje, zpevňuje a vyživuje. Proto se taky objevuje v kosmetikách 30+ (protože to už je dneska stáří, žejo), já granátovou kosmetiku používám rozhodně tak od 25+ a kdybych mohla, začnu klidně dřív. Proto si myslím, že není potřeba se jí bát. Ale čím víc o kosmetice přemýšlím celistvě, tím víc věřím pocitům, které ve mně vyvolává. Až donedávna mi třeba nebyla příjemná růže, a to se o ní mluví jako o něžné náct plus péči. A já k ní našla cestu až před tou svou třicítkou. Naopak granátové jablko mi dělá společníka už dlouho, protože mě tak krásně hladí, obaluje a nabíjí sladkou energií. A to já moc ráda!

Pokud nemáte zkušenosti se žádnými oleji a olejová péče nepatří k vaší pravidelné záležitosti, budete si muset vypěstovat vztah k jakémukoli olejíčku, byť by ho vychvalovalo 9 z 10 blogerek. Pokud už s oleji zkušenosti máte, pak určitě víte, že nejlepší nanášení, po kterém nezůstává moc mastnoty, je hned po sprše, kdy je pokožka ještě trochu vlhká. Olej z jader granátového jablka se krásně roztírá, hustotu má příjemně střední, pokožku masáží prohřeje a provoní. Mastnota mi přijde taky taková střední, proto nanáším péči večer a nechávám působit celou noc. 


Jaké jsou účinky po dlouhodobém používání? No, moje pokožka je pořád stejně mladá, což bude asi ta nejlepší reference, jakou můžu olejíčku dát. Mám ho ráda po sprše hlavně po nějakém náročnějším dni, kdy potřebuju pochovat a něčím rozmazlit. Používám ho taky na čerstvě oholenou pokožku, kterou krásně uklidňuje a dodává potřebnou výživu. Granátový olej rozhodně patří mezi oleje rozmazlovací. Dokážu si s ním představit i uklidňující masáž (až se to jednou Kocourek naučí). K tomu bych ale doporučila koupit rovnou litrové balení (opravdu existuje! :D), protože jak vám jednou tahle sladká droga omámí smysly, nebudete už chtít nic jiného. A pokud váháte, běžte si k němu čuchnout do drogérky - lepší den zaručen! 

Mezitím, co jsem sepisovala tuto recenzi, jsem došla k průlomovému prozření (pravděpodobně jako poslední člověk na planetě) a 4 kapky olejíčku přidala do vonné lampy. V rámci kosmetiky ráda experimentuju - co má být na hlavu, to dám na nohy, krém na ruce použiju jako masku na konečky, do masek si přimíchám kdesi cosi, ale málokdy kombinuju kosmetiku a další nepečující životní směr (nepočítám-li kreslení se starýma lakama na nehty). A dnes poprvé jsem použila pečující olej do aromalampy! :D Jestli ono to granátové jablko nepomáhá lidem taky trochu zmoudřet!

Moc děkuji Saloos za zásobu blaha a mládí a olej doporučuju všema zregenerovanýma buňkama!



Komentáře

  1. Já nedám na Saloos dopustit hlavně při odličování a ničím jiným prakticky pleť nečistím. Měla jsem hydrofilní olej s granátovým jablíčkem a nádherně voněl, přesně jako ty bonbony :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Boože, to musí být vůně. To bude přesně něco pro mě, díky díky! :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto nádherná! Granátovou péči můžu moc doporučit :)

      Vymazat
  3. Ooooh, úplně si mě tím popisem vůně zaujala :D! Já mam od Saloos 3 oleje a jsem spokojená. Ale chtěla bych je začít používat trochu víc, začala jsem na to prdět :).

    Verča ze Ztracena v Praze | BÉŽOVÝ OUTFIT S KAPKOU ČERNÉ + NEW IN | OUTFIT

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥