Ekologický prostředek na mytí nádobí


Dělám takovou jednu věc, kterou buď budete milovat, anebo nenávidět. Ředím mycí prostředky vodou. Tuto moudrost mě naučila maminka a nesu si ji do života dál. Nepoužívám skoro nikdy "koncentrovaný" mycí přípravek. Většinou si to naředím do jiné nádobky v poměru podle "pěnivosti" - někdy 1:1, jindy 1:5. Dost se tím ušetří a pro moje citlivé ruce je to i šetrnější metoda, u které mi mycí gely ruce tolik nevysušují. Touto moudrostí začínám proto, že dnešní recenze bude pojednávat o Eco Clean prostředku na mytí nádobí s vůní Eukalyptus, který jsem dostala na testování z eshopu NuSpring

Kdo mě čtete pravidelně, tak víte, že jsem před pěti lety začínala s konvenční kosmetikou a po pár měsících blogování začala koketovat s přírodní. Cesta k eko domácnosti byla o něco pomalejší, asi před dvěma lety jsem se začala víc zajímat o celkovou udržitelnost - oblečení, zero waste, péče o domov, uklízení přírodními produkty a tak. Vyměnila jsem drogérkové čističe za sodu, kyselinu citronovou, perkarbonát sodný, přírodní prací a mycí gely si chodím natočit do bezobalu. Ráda bych řekla, že se tím všechno změnilo, ale vlastně vůbec - přírodní péče je stejně skvělá jako ta z drogérky a žádné drastické změny jedním nebo druhým směrem jsem vlastně nezaznamenala. Jen svůj pocit, že neškodím, o něco míň odpadků a méně rozežrané ruce po delším umývání čehokoli. Když jsem si vybírala věci na testování, vzala jsem i produkt do domácnosti, protože mě zajímalo, jaké jsou jiné značky než ty, které už znám a používám.


Značku Eco Clean Nordic jsem předtím vůbec neznala. Je to dánská značka, kterou v roce 2012 založili tři kamarádi, kteří měli za cíl vyrobit eco friendly a šetrné čistící produkty. Jejich cílem je nejen výroba ekologicky nezávadných čističů, ale i jejich obalů, proto k výrobě svých zelených lahviček využívají staré plastové lahve a 90 % balení všech produktů je recyklované. Hodnoty značek jsou pro mě důležité a zajímavé, protože vyrábět šetrné produkty, ale nemyslet při tom na ekologickou stránku výroby mi nedává smysl. Jsem ráda, že jsem Eco Clean Nordic poznala, protože je to velmi sympatická značka a jsem zvědavá, co umí jejich další produkty. 


Jako první mě zaujala vůně, která je při čuchnutí k lahvičce citronovo-eukalyptová a při mytí v koncentrované podobě se krásně rozline do osvěžujícího mátového/eukalyptového nádechu. Přípravek na mytí nádobí obsahuje výtažky z aloe vera, které mají uklidňující účinky, a eukalyptovou květinovou vodu. 

Testovala jsem ho dvěma způsoby - zředěný a nezředěný. U zředěné varianty mě překvapila výborná pěnivost! Ta u jiných mycích přípravků ve zředěné verzi docela mizí, ale tady ne. Zkoušela jsem různé poměry a jsem překvapená, kolik vody v poměru k přípravku to snese. :D V jednu chvíli jsem se dostala na poměr 1:8 a to už je opravdu slušný výkon! Nádobí umývá úplně krásně (respektive stejně dobře jako jiné mycí přípravky). Oproti "chemickým" ale nevysušuje ruce, což je moc příjemné. 


Chtěla jsem vám kapku vyfotit na lufě, kterou jsem si na umývání zamilovala, ale gel protekl rychle dovnitř a nestihla jsem ho vyfotit. :D Konzistence je středně tekutá, pokud budete umývat s nezředěným, tak to bude velmi příjemné. Z hubičky/sosáčku, který je na konci víčka, teče gel tak akorát rychle, aby se vám všude nerozlil, ale abyste zároveň nečekali sto let, než konečně doteče. Já osobně radši přelévám do jiné nádobky s pumpičkou, protože při mytí se špinavýma rukama je to pro mě praktičtější.

Jsem vlastně docela překvapená, jak skvělý produkt to je. Oproti těm, které chodím točit do bezobalu (Tierra Verde) se mi víc líbí vůně i konzistence a pěnění při zředění. Mycí účinky jsou stejné (stejně to musím vydrhnout já :D) a šetrnost k rukám taky. Je mi ale něčím bližší a sympatičtější a hrozně by se mi líbilo, kdyby se daly obaly třeba vrátit a nebo by se značka rozšířila do stáčíren. To jsou ale takové vzdušné zámky, které si nechám jako přání do vesmíru. Za mě tedy skvělý produkt, perfektní mytí a skvělá výdrž - jak koncentrovaná, tak v naředěné variantě. Moc děkuji za produkt na recenzování - seženeteho v eshopu s přírodní kosmetikou a dalšími produkty NuSpring.


Komentáře

  1. Super, už vím, co pořídím do nového bydlení. Chtěla bych být tvým nádobím. ☺♥ Prima den.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥