Můj červenec v obrázcích


Červenec je můj úplně nejoblíbenější měsíc v celém roce. I když už nemám prázdniny (letos naopak pracuju mnohem víc než v předchozích letech, protože se okurková sezóna ztratila v karanténě), tak si léto užívám. Těší mě, že nemusím nosit dva svetry, ale doma lítám bosatá a v šatech. Miluju sandálky, dlouhé večery a dozrávající ovoce! Na začátku července jsme si zašli s Kocourkem na rande do kavárny Miners na Jiřáku.


Byla jsem se taky projít v lese. Jako městská víla se tam zas tak často nedostanu, o to víc mě pak zelená barva, šumění stromů a kouzelné mítinky hladí po duši. 


Začátkem měsíce jsme si s Kocourkem udělali výlet do Písku na koncert. Je to tam malebné, milé a útulné. A kávu mají vynikající!


Spisovatelů není nikdy dost a těch českých už tuplem! S velkým nadšením jsme na neoficiální autogramiádě do světa přivítali bratrancovu prvotinu! Hned jsem se do ní pustila a jsem nadšená! Od prvních stránek jsem byla zvědavá, jak to bude a co se tam stane, u druhé povídky jsem se smála nahlas v tramvaji, u třetí se zamýšlela nad smyslem života... Je to knížka nejen pro holky, ale hlavně pro kluky - pro táty i dědy! Škoda, že už ji mám, protože bych s ní jinak vyřešila letošní dárek pro taťku na Vánoce :D Nihilistu na balkonu musím fakt moc doporučit!


Stavila jsem se taky pro pravidelné zásoby dobrot a péče o domácnost do bezobalového obchodu Bout. Prací gel doplňuji už po několikáté, tentokrát jsem vyzkoušela i kokosové lupínky, které jsem zatím kupovala balené v DMku, brusinky, čokoládovou granolu (sežrala jsem ji ještě ten den) a mandle. Strašně mě tenhle způsob nakupování baví, ale musela jsem si najít TEN obchůdek, který se mnou bude souznit.


Průběžně taky balím knížky, vymýšlím nové dárečky k objednávkám a nosím je na poštu a do Zásilkovny. Jsem štěstím bez sebe, že se knížce daří i po stáhnutí z knihkupectví. Že to mám všechno pod dohledem a k lidem se dostane nejen kniha, ale taky kus mojí lásky. 


Taky jsem během července jedla! :D Ještě nikdy jsem si domů neobjednala jídlo a měla jsem chuť na pizzu, tak jsem si jednu veganskou z nedaleké pizzárny objednala. Docela dobrý, ale měla jsem větší očekávání. Taky jsme se viděly s Maruškou, daly si oběd a probraly všechny novinky knižního světa. No a protože miluju čínské knedlíčky, uhňácala jsem si je doma. Jsem jich přejedená a spokojená, že se povedly.


Mou každodenní zábavou jsou kytky! Jsem samozvaná sukulentní královna a balkon mám plný všemožných druhů. Přes zimu jsem tam nechala i netřesky a letos mi vykvetly hned tři! :-O Velkým letním projektem jsou taky dýně, už mají pidiplody a jsem fakt zvědavá, jestli vyrostou. Zasadila jsem si semínka z dýní, které jsem loni koupila v obchodech a vydlabala a je to takový plevel nezmar.


Na kávičce (ze které se stal oběd :D) jsme byly konečně taky s Charmedkou, před napitím a konzumováním to jako správné blogerky musíme vždycky zdokumentovat, pravidelně metodou "no jo, šmarja, dyť to musíme nejdřív vyfotit". :D 


Nafotila jsem a testuju novinku od Saloos - olejová péče o pleť Argan & Opuncie Bergamot. Ach! Nádherná citrusová vůně a konzistence tak lahodná... Jsem olejíčky rozmazlená a tohle je fakt luxus. Už se těším, až vám budu psát celou recenzi.


Červenec má pro mě takový šťastně melancholický nádech. Vždycky jsem se těšila na prázdniny, krásné počasí, jahody, volno a svoje narozky. Ale právě proto, že bylo volno, bývali všichni kamarádi pryč (a já často taky), takže to zároveň bylo i trošku melancholické a neměla jsem žádné velké oslavy. Letos jsem zvažovala různé možnosti, jak tu třicítku oslavit, a nakonec si vybrala komorní setkání s Kocourkem a našima. Mým jazykem lásky je pozornost a je to i nejlepší dárek, jaký mi můžete dát - svůj čas. Proto taky chodíme s mamkou na naše různá výročí do pražské ZOO, kde celý den capkáme, smějeme se zvířatům a žvaníme. Letos jsme si to báječně užily. A ten dort, ten je prosím z ovesného mléka! 


Červenec byl krásný, pracovní, rychlý, trochu zážitkový a kytičkový. Těším se, co bude v srpnu. Už teď cítím tu měnící se energii lámajícího se léta, dozrávajících švestek (a snad i těch mých dýní :D). Jak jste se měli v červenci vy?

Komentáře

  1. Sukulenty jsou také mými oblíbenými kytičkami. Mám cca pět rostlinek, které vím, že bych "nedala" z ruky, jsou mému srdci blízké a i tak se o ně snažím starat..., rosit, povídat si s nimi...🙃🙈, však to znáš. ☺♥
    Krásný den přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tú knihu som si musela na internete ihneď vyhľadať :) Na Saloos recenziu sa teším. A akože hej haló , torta z ovseného mlieka? :o)
    Pekný mesiac. Vidno , že si spoko :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥