Stres, imunita a všechno kolem toho

Víš, co je jednou z nejhorších civilizačních chorob? Tak já ti to povim. Stres. A proč dneska vlastně tykám? :D Tak to ti nepovim. Stres. To je takové poměrně mladé a moderní slovíčko, které se začalo hojně používat v posledních dvou dekádách. Svět totiž zrychlil. Alespoň ten náš, Evropský. Technologie, internety, dostupnější služby, ale tím i větší konkurence. Jsou na nás kladeny mnohem větší nároky, protože toho mnohem víc zvládneme. A zapomínáme u toho odpočívat.

Kolikrát jste si dneska řekli, že "musíte"? Musíte vstát, musíte se najíst, musíte stihnout autobus, musíte jít do práce, musíte odevzdat text, musíte jít na oběd, musíte, musíte, musíte. Všichni musíme. Tak to prostě je.

Čím víc a čím delší dobu je naše tělo ve stresu, tím víc se oslabuje imunitní systém. V tom nejsou žádné okultní čáry, to je bohužel pravda. Únava je dokonce jeden z hlavních důvodů, proč lidé chodí v posledních letech k lékařům. Dostáváme se tím vším do takového koloběhu - musím, přepracuju se, přechodím nemoci, stres, klesá mi imunita, jsem unavená, ale musím, přetáhnu se, přechodím to natřikrát... Nebudu si hrát na žádnou poctivku, která s první chřipkou hned zalehne, taky jsem to mockrát přepískla. Proto vždycky s přicházejícím podzimem myslím na to, že musím svou imunitu začít posilovat. Je na to spousta různých přípravků a vitamínů, ale mi se nejlíp osvědčily grepové kapičky. Ty jsem vlastně dostala v lékárně úplně omylem, když jsem šla poprosit o něco na posílení metabolismu. Paní mi dala Citrovital, přírodní výtažek z kapiček, který na mě působí jako kouzlo a dostal mě zatím ze všech nemocí. Dodá sílu a ohromnou energii a tělíčko pak může bojovat samo.

Když jsem si vybírala testovací produkty od Saloos, padly mi do oka zrovna podobné grepové kapičky. Juchy juch! Hned jsem o ně poprosila a nasadila je vlastně ve chvíli, kdy jsem dopila březovou šťávu. A jsou dokonce o pár korunek levnější ♥


Extrakt z grepových jader je podle mě jeden z (ne)objevených zázraků lidstva a léčení. Asi všichni víme, že vitamín C je pro nás důležitý. Když mám málo vitamínu C, tak se mi třeba hned začínají dělat afty v puse. Nedostatek vitamínu C je problematický hlavně přes zimu, kdy není dostatek čerstvého ovoce. Ale příroda to chytře zařídila tak, že nám nadělila citrusy, které zrovna během podzimu dozrávají. Geniální, že? Ale vážně si na to céčko dejme pozor, bez něj se nám nejen oslabí imunita, ale může to zapříčinit a vážnější onemocnění. Ahoj námořníci, ahoj kurděje! (to jsem viděla v Dr. Housovi :D)


Grepová jadýrka a extrakt z nich jsou poměrně mladým objevem. Teprve roku 1980 se začaly zkoumat. Vášnivý zahrádkář a fyzik Dr. Jacob Harich si všiml, že grepová jadýrka mají velkou odolnost proti plísním a hnilobě v kompostu, proto je začal zkoumat a objevil, že mají silné antibiotické schopnosti. A dostal za to Einsteinovu cenu. Pro nás je to ohromný objev, protože extrakt z grepu se tak stává dalším přírodním antibiotikem. Grepová jádra účinně působí proti plísním, bakteriím i jednobuněčným organismům. Podporují přirozený detox organismu, posilují dobré trávení i imunitu. Citrusy jsou třeba dobré i na překyselený žaludek. Nebo když je vám těžko po jídle. Zkuste si v takovou chvíli dát pár kapek citronu do vody. Pro mě je to lék roku 2018.


Na přírodní kosmetice i přírodních doplňcích stravy, lécích a vitamínech jsem si všimla jedné věci. Když je užívám a používám, jako bych necítila nic. Jako by moje tělo fungovalo úplně normálně a samo od sebe. Velký rozdíl pocítím ve chvíli, kdy je používat přestanu. Když přestanu pravidelně maskovat nebo dopiju poslední kapičky nějakého papkání. Najednou mám pocit, že je tělíčko slabší a že mu musím zase trochu něčeho přidat. Stejně jsem to měla i s těmihle kapičkami, které jsem brala každý den zhruba měsíc. Bylo mi úplně normálně. Říkala jsem si, že to asi bude tím, že je jaro, že už chřipky nejsou a kdesi cosi. Teď jsou to asi tři týdny, co jsem je dopapkala, mám jarní virózu a to céčko mi rozhodně chybí.


Pro koho jsou takovéhle kapičky dobré? Pro všechny! Tím, že jsou přírodní, vám v ničem neublíží. Kapičky se ředí s vodou a můžete je užívat jak vnitřně, tak na mazání a potírání, kdy vám pomohou s hojením. Já je ale užívala jen vnitřně. S čím vám pomůžou? S vybudováním imunity. Dobré jsou proto podle mě od podzima až do jara. Nemusíte je papat každý den, ale preventivně třeba jednou za tři dny. Smíchané s vodou nemají žádnou chuť a můžete si je přidat do jakékoli tekutiny.


Dávkují se pohodlně kapátkem a jsou takové olejové, dobře tekuté, ale je poznat, že je to velmi koncentrovaný roztok. Nebyla bych to já, kdybych si nezkusila líznout i rovnou nezředěných - hořké! Takže radši s vodou nebo čajem.

Přijde mi, že v dnešní době už jen to, že žijeme, oslabuje imunitu. Tu mojí určitě. Skoro vůbec nechodím ven, v lese jsem nebyla ani nepamatuju. Na procházky chodím po Praze, protože tam bydlím. Neotužuje se a nechodím do sauny. Pracuju furt a i když jsem si už našla svůj styl, jak se nezbláznit, stejně je práce vždycky trochu stres. A když ne práce, něco si najdu. To všechno moje tělo oslabuje, já to cítím, ale místo toho, abych šla dřív spát, snažím se den protáhnout do poslední hodinky. A právě proto si hledám takovéhle zázračné přípravky, které mi pomůžou. A rychle. Grepový extrakt na imunitu mi zachraňuje kejhák (nejen) během zimy a nedám na něj dopustit.


Co děláte pro svou imunitu?



Komentáře

  1. Jsem ani nevěděla, že tento výrobek prodávají, tak to asi na něho mrknu :). Já pro imunitu se snažím udržovat pohyb, takže když můžu tak si jdu zaběhat, snažím se jíst zdravě ale to už fakt jenom snažím :D, dostatek spánku a doplňky stravy :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni a do zásoby na podzim s ním! :) Já už mám Salůsí stránky prolezlé od shora dolů a stejně mě tam vždycky něco překvapí :D Pohyb je hrozně důležitý, to děláš dobře. O ten se já taky snažím. I o to jídlo :D

      Vymazat
  2. Hehe, od Dr.House mám 99% svých "zdravotnických" poznatků, včetně toho, že "nikdy to není lupus" :-D Miluju ten seriál :-D

    Hej a přesně s tím ukončením užívání! Tos vystihla dokonale, Primadonnko! Celou dobu si člověk říká něco jako "sakra, vždyť to nic nedělá" a pak něco dobere/domaže a prásk! Pohroma je na světě :o)

    Vůbec si nejsem jistá, jestli jsem o grepových kapkách už slyšela, nebo ne-e? Rozhodně mi ale zní zajímavě! Na imunitu já velice dobře slyším, protože kolikrát se na mě někdo jen škaredě podívá, pčíkne mým směrem a já lehnu na měsíc. Nebo venku vykvete nějaká kytka, opuchnu, zabetonuje se mi nos a končím :-))

    Takže si píšu... Prozkoumat grepové kapky! ;-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Dr. House ♥ Jednu dobu jsem dokonce toužila po tom nosit hůl jako on :D

      Akorát nevím, když se najednou po dokončení používání stane pohroma, znamená to, že je to vlastně dobré ten přípravek, nebo špatné? :D Protože by bylo asi lepší, kdyby se pak nestalo nic... :D Nevím.

      Grepové kapičky jsou můj životní objev :D Pravidelně se jimi zásobím, teď jsem zas nasadila na letní chřipku Citrovital, budu je s těmihle Saloosáckými střídat :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥