Provoněný podzim: Bezinkový krém na ruce od Mara Naturals


Podzim na mě skočil jak opice ze stromu - prudce, náhle a nečekaně. Vůbec jsem ho za těmi horkými dny neviděla přicházet. Padla vám na mě taková únava, že se mi chce spát už v osm. Je první podzimní večer. Koukám se z okna na plýskanice a blejskavice, jak se tam žení všichni čerti a čertice. Zvednu ruku, čuchnu si k prstům a zavřu oči. Když je znovu otevřu, vidím, jak na mě můj Kocourek hází očko. Natáhnu ruku, čmuchne si taky, souhlasně přitaká hlavou a praví "hmm, jahody". Namašlovala jsem se totiž zrovna bezinkovým krémem na ruce od Mara Naturals.

Mám takovou klučičí teorii. Stejně, jako jim dělá problém rozeznat lososovou od meruňkové a bordó od vínové (ale upřímně, komu ne, že? :D), tak mají možná lehce omezenou škálu pachů. Takže místo toho, aby vám pochválili novou voňavku s vůní kardamonu, skořice, tóny levandule a těla begónie, radši řeknou "voníš hezky" (nebo ve většině případů "jsi nějaká navoněná, ne?"). Můj Kocourek pravděpodobně nikdy předtím necítil vůni bezinek. Přiznám se, že já ale taky ne. Bezinku občas potkám v čajích nebo jako domácí limču a vím, že je taková lehce nasládlá, květová a jemňoučká. Přesně tak voní i krém na ruce - sladce, kytičkově, trochu do žvejkačkova, svěže a bonbonkově. 


Od lotyšské značky přírodní kosmetiky Mara Naturals (neboli Máreček) jsem vyzkoušela brusinkový peeling a borůvkový sprcháč (což se až nebezpečně rýmuje s "borůvkový kolač" hmm...). Tak nějak jsem si ale myslela, že jsem toho vyzkoušela mnohem víc. Tak moc mi totiž Máreček přirostl k srdci a tak moc mám pocit, že se už docela dobře známe. Asi to bude tím, jak je každý produkt jiný, zajímavý a intenzivní. Peelingování jsem si užívala každým coulem, sprchování bylo pozoruhodné, protože jsem ze sladkých borůvek cítila i kočičí pyžmo. Krém na ruce Bezinka je hned po peelingu můj favorit. S deštěm a chladným počasím mi totiž tak nějak vyschly ruce a potřebuju mít nějaký krém vždycky u sebe. 


Péče o ruce je pro mě ohromně důležitá. Jakmile ucítím byť sebejemnější pnutí, začínám být hysterická a sápu se po čemkoli, co se dá na ruce namazat. Chraň bůh, abych při ruce krém neměla a musela se suchýma rukama na něco sáhnout! Nesnáším takový ten pocit, když se vám suché ruce zadrhávají třeba o jemnou látku... brrr! Proto jsem vybavená armádou krémů na ruce a mám jich několik jak na doma, tak ve zmenšených verzích i do kabelky. Nejvíc mi dělá radost, když někde dostanu (třeba k nákupu) miniaturku krému. "To si vezmu do kabelky", mnu si pak ruce jako pan Barns. 

Bezinkový krém má klasickou krémovou velikost, takovou "v poho na doma", ale zároveň taky "vejdu se do kabelky" a "smím i do letadla", protože má 50 ml. Stačí mi ho nanést docela málo a promaže hezky celé ručičky. Tubička je hliníková a čím víc krému spotřebujete, tím menší si tubičku můžete srolovat. Strašně se mi líbí design. Jednoduchý, decentní a přitom sexy! Černá se stříbrnou je luxusní a ta černá přelepka je jak ze sametu heboučká. Hliníkový tubička není tupá stříbrná, je vám taková žíhaná, prostě nádhera. Krém si před použitím proděravíte víčkem, takže máte stopro jistotu, že ho před vámi nikdo netestoval.


Když jsem byla mladší a nezkušenější, byla jsem přesvědčená o tom, že co je mastné, to je dobré, tudíž jsem na vyschlé ruce brala klasickou modrou Indulonu, ale pak jsem nemohla týden na nic sáhnout. V poslední době a s přibývajícími zkušenostmi s přírodní kosmetikou mě mile překvapil krém na ruce Joik, který se vstřebával světelnou rychlostí, šalvějový krém Yope, který krásně voněl, nebo třeba mandlový krém od Weledy, který je jemný a účinný. Když už jsem s vysušenýma rukama v koncích, šahám třeba po balzámech s bambuckým máslem bio Karité od Saloos. V kabelce nosím většinou miniaturky nepřírodní Balea nebo déemáckého Alverde. Bezinkový krém na ruce od Mara Naturals bych účinností zařadila k Weledě nebo Yope. Nejvíc v šoku jsem byla z Joiku, ale je pravda, že přes léto jsem tak vysušené ručky neměla a třeba by měl se zimou problémy. Márečka teď se mnou čekají krušné chvíle, zatím se ale bojuje statečně a moje vysušené pracky vášnivě hojí. 


Tenhle článek ležel v rozepsaných polotovarech docela dlouho a mám radost, že se mi ho konečně podařilo dotáhnout do konce. On totiž přišel čas hojné sklizně krémů na ruce, protože během léta prostě tak moc mazat nemusím. Teď abych mazala co deset minut a když meju nádobí nebo si dám nedej bože horkou vanu, to vám je pak suché nadělení. O to víc potřebuju něco, co fakt zafunguje. Bezinkový krém na ruce jsem k testování dostala od zlaté Míši z obchůdku Krásná každý den už někdy v květnu, tuším. Prošel tak se mnou celým létem, kdy jsem ho na střídačku s dalšími krémíky pravidelně mazala na noc bez jakýchkoli zádrhelů. Teď na podzim (a vidíte, jak dlouho vydrží) musím dát na ruce víc vrstev, protože se mi (hlavně na bříškách palců) tvoří fakt šupinky. Moje záchranná mazací akce vypadá tak, že si namažu ruce hráškem krému, počkám třeba deset minut, namažu znovu, počkám dalších patnáct minut a máznu zase. Po prvním máznutí přestanou ruce nepříjemně pnout, po druhém se začínají vyhlazovat a po třetím už nabírají hydrataci a pružnost.

Máreček je bojovník, krásně voní, regeneruje a hojí. Přála bych si, aby byl nekonečný (nebo aby se mnou vydržel alespoň do jara ♥). 



Komentáře

  1. Musí vonět vážně úžasně...já se bez krému na ruce taky neobejdu:D. Skvělá recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Niki :) Bez krému to prostě nejde, zvlášť teď na podzim, to je období suchých ručiček :D

      Vymazat
  2. Ty jo, ten vypadá skvěle!! Mě se hrozně líbí jeho minimalistický, jednoduchý obal.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Nelinko, ten minimalistický obal je nádhera ♥

      Vymazat
  3. Pojdu z první věty - to je tak strašně přesné, Primadonnko :-DDD

    Mám přísně zakázané doma pojmenovávat barvy podle jídla. Prý nic takového, jako lososová, nebo meruňková neexistuje a tečka :-D

    Jop, absolutně tě chápu s hysterákem - suché ruce (nebo rty) jsou zlo! Nejednou už jsem málem začala řvát vzteky u pokladny v obchodě, když jsem potřebovala rozdělat sáček a díky suchým rukám to prostě nešlo! Deset lidí na mě čučí, já tam bojuju s pytlíkem a ne a ne ho rozdělat! A olíznout si prst nemám odvahu, že jo - žloutenka číhá všude :-)

    A od Míši doporučuju ještě i hydratační krém na ruce s měsíčkem od Navia - ta vůůůůně! To je něco nádherného! Heřmánek s měsíčkem jak vyšitý :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Bebe, snažila jsem se :D

      Barvy jsou zlo! Jako družičky jsme se chtěly sladit v meruňkové, ale jednak se taková nedala najít a druhak jsme každá myslela na jiný odstín :D Následovalo bordó, tři se sladily krásně, já přišla ve světle vínové... kdo to vymýšlel totok! :D

      Tyjo, když jsem přišla na to, že se dají prsty trochu navlhčit a otevřít s nimi sáček, to byl velký objev :D Ale je fakt, že hygienické to není. Ale co si nosím svoje eko sáčky, tak už nemusím olizovat nic, v tom je velká výhoda.

      Hmm ten Naviácký vypadá krásně a ještě má pumpičku ♥ Děkuju za tip :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥