Maska pro hustotu vlasů Tonucia


Když jsem se seznamovala se sortimentem kosmetických produktů z lékárny Benu, říkala jsem si, že to raději vezmu zlehka a opatrně, abych pak nemusela plakat, že mi to či ono nesedlo. Dermokosmetika je pro mě vlastně úplně nový pojem a považuji ho spíš za léčení než za volnočasové užívání. Prvním produktem z testovací várky je krém na ruce Cicaplast, který jsem si moc pochvalovala. Jako péče o suchou pleť a pokožku ručiček je perfektní. Dneska se spolu vydáme do vod vlasové kosmetiky a podíváme se na vlásek Tonizující masce na vlasy Tonucia od značky René Furterer.


Péče o vlasy je pro mě hrozně důležitá. Měla jsem vždycky problémy se svědící pokožkou, lupy, mastnými vlásky, roztřepenými konečky... Utratila jsem za všechnu možnou péči bambiliony, patlala si na vlasy všechno od banánů po vajíčka. A nikdy nic nepomohlo. Až jsem se po jedné vlasové analýze dozvěděla, jak se správně česat. A to mi změnilo vlasový život. Vlasová pokožka je díky téhle péči prokrvená, konečky se skoro vůbec netřepí a já se poprvé za svůj život raduju a neudrbávám k šílenství. Proto jsem při výběru vlasové kosmetiky opravdu hodně vybíravá. Tím spíš, že už roky používám jen přírodní kosmetiku, která s tou konvenční nejde ruku v ruce.

René Furterer se zaměřuje na vlasovou kosmetiku a získali si mě tímto mottem: "Hlavním přesvědčením, kterým se začal tvořit příběh a filozofie značky René Furterer spočívá v myšlence: Krásné vlasy rostou na zdravé vlasové pokožce, stejně jako rostlina na úrodné půdě. Značka dbá na etickou zodpovědnost - všechny inovace respektují, ochraňují a zachovávají svět přírody." To je totiž velká pravda. Navíc se tam objevila i ta příroda a tak jsem si řekla, že to vyzkouším. 


V zelené papírové krabičce a oranžovo zelené plastové tubičce se ukrývá oranžová sluníčková maska. Při prvním kontaktu mě hned překvapila vůně. Maska voní jako technické mandarinky! Je to taková oranžová nasládlá vůně, která mi připomíná pomerančové šumáky.

Když zkouším nějaký nový produkt, vždycky postupuju nejdřív podle pokynů výrobce a až potom zkouším nějaké experimentování. Každý jsme totiž jiný a každému vyhovuje něco jiného. Proštudovala jsem si proto návod na masku a zatěšila se na "Po první aplikaci vlasy získají viditelnou pevnost a sílu." To je totiž hodně odvážné tvrzení, slibovat něco už po první aplikaci. Sama vím, že (hlavně přírodní) kosmetika potřebuje mnohem více času, někdy to jsou týdny, někdy dokonce měsíce. Ale výživné masky často fungují hned. Jak to dopadlo?

Viditelná pevnost a síla se u mě bohužel nekonala. Po první aplikaci jsem měla vlasy neskutečně elektrizující. Nebo mnohem víc než normálně. Po druhé aplikaci jsem měla vlasy mnohem splihlejší a taky se začaly mnohem dřív mastit. Nevydržely tak dlouho umyté. Další aplikace jsem  zkoušela nanášet několika způsoby - kratší doba působení, jako výživa před umytím a následné vypláchnutí šamponem... Se stejným výsledkem. Po čtvrté aplikaci jsem byla navíc už v půlce masky, což mě trochu zarazilo. Maska opravdu hodně rychle ubývá, ale pokud ji používáte jednou týdně, vydrží vám cca dva měsíce.

Co mě na instrukcích zarazilo úplně nejvíc je pokyn důkladně pročesejte. Rozčesat hřebenem mokré vlasy? Brrr z toho mám husí kůži až na zadku. (Ne)česání mokrých vlasů je snad to první, co jsem se dozvěděla. Nikdy mokré vlasy nečešu, říká se totiž, že se můžou polámat, poničit a roztřepit. Na druhou stranu lidé, kteří mají hodně kudrnaté vlasy, by asi jiné než mokré rozčesat nedokázali... Takže nevím. Mně byla každopádně tato rada proti srsti. Na jednu stranu tomu rozumím - aby se maska dostala rovnoměrně všude. Na druhou stranu ji hřebenem spíš můžete z vlasů vyčesat. Takže nevím.


Když se do něčeho nezamiluju na první pokus, jsem smutná. Věřím totiž na potenciál skvělosti všech věcí. Jen si musí najít ty správné páníčky. Když mi tedy něco nesedí, vím, že bude problém nejen v té věci, ale i u mě, takže se snažím získat i druhý nebo třetí náhled. Když se po čtvrté aplikaci opakovalo to stejné, byla jsem už v půlce masky a bez pozitivních výsledků, rozhodla jsem se zbývající polovinu dát na testování někomu jinému, kdo je na chemču zvyklý a nepoužívá přírodní šampony. Protože si bohužel myslím, že tady je kámen úrazu. Moje vlásky už jsou od parabenů a sulfátů odvyklé a zatěžují je. Poprosila jsem proto svojí slečnu kreslitelku Petrželku (kdo už četl moji první knížku Zbožňuju tě navždy, ten se s Petrželkou a jejími krásnými ilustracemi už seznámil). Petrželce jsem neřekla vůbec nic, jen to, že potřebuju testovacího králíčka a jestli by mi pomohla s druhým názorem.

Zpevnění po prvním umytí Petrželka taky nepozorovala, ale svádí to na to, že má docela pevné vlásky a tak se jí to těžko posuzuje. Zato pocit po umytí si moc pochvalovala. Říkala tomu pokadeřníkový pocit. Když si vlásky umyje, vyfouká a pak jsou vlásky lehké, vlající, jak z reklamy a úžasně prohrabovací, že má člověk pořád tendence jimi pohazovat a prohrabovat je. Po téhle ódě a pochvale jsem jí říkala svůj pohled a shodly jsme se na tom, že to prostě na každý vlas působí jinak. Můj jemný a přírodou opečovávaný vlásek to zatěžuje, její pevné vlasy zvyklé na konvenční kosmetiku to naopak vylepšuje. Na čem jsme se shodly obě je ale to, že maska opravdu hrozně rychle mizí.


Tak a tady to máme. Jiný vlas, jiný mrav. Každému sedí něco jiného a to, že mi maska nesedí vůbec neznamená, že by byla špatná. Jen prostě potřebuje jiné vlasové publikum. Je potřeba si taky říct, že pokud budete jako já očekávat přírodní kosmetiku, tak to René Furterer není. Obsahuje jak parabeny, tak sulfáty. Petrželka o přírodní kosmetice zatím spíš jen sní a nepoužívá tolik, proto jsou její vlásky ještě zvyklé na jiná chemická složení. Taky péče po umytí může dělat velké rozdíly. Já si vlásky nefoukám a nechávám je proschnout přirozeně. Že by i tady byl "kámen úrazu"?


Já mám tedy docela jasno, pro mě RF Tonucia Tonizující maska hustota vlasů prostě není. Petrželka je z ní ale nadšená a vesele si prohrabuje vlasy jako z televizní reklamy. Pokud používáte na vlásky čistě přírodní kosmetiku, pak masku raději nezkoušejte. Pokud jedete na konvenčních produktech, pak by se vám maska mohla zamlouvat. To už ale musíte vyzkoušet na vlastní vlas :)

Děkuji Lékárně BENU za produkt na testování.

Co vy a vlasové maskování? Jaké jsou vaše nej masky na vlasy?


Komentáře

  1. Ja mám prirodzene husté vlasy, občas mi to až vadí.. :D A naj maska na vlasy je pre mňa argánová od Bione, po tej ich mám dokonalé! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna po této značce jsem nedávno pokukovala, ale asi ji jak čtu doma mít rozhodně nemusím :) A zůstanu u 100%Pure :) Ta mi zatím sedí nejlépe a pak klasická profi kosmetika.

    OdpovědětVymazat
  3. Pre mňa je táto značka neznáma, ale vyzerá veľmi dobre :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je zaujímavé, ako jednému sadne a inému vôbec nie :) Ja mám dosť suché a slabé vlasy, takže hádam, že toto by asi pre mňa úplne nebolo :/
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Já na tyhle zázračné šampony, balzámy, kondicionéry a v tomhle případě masky nevěřím.. Jako kadeřnice vím, jak k hustotě vlasů dochází :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥