Čistící olej na pleť Resibo


Je to mastné a voňavé, co je to? Čistící olej na pleť od polské značky přírodní kosmetiky Resibo. Olejů i čističů na pleť jsem už vyzkoušela nespočet, ale mám pocit, že takovouto kombinaci ještě ne. On to totiž není přímo odličovací olej (i když i to umí). Je to prostě takový kouzelný olej, který čistí, hydratuje, zvláčňuje i odmašťuje... Tak přistupte blíž a čtěte dál :)


Co tento poklad ukrývá? Habešský olej, avokádový olej, lněný olej, hroznový olej, tokoferol - vitamin E. S habešským olejem se setkávám úplně poprvé. Jedná se o výtažek ze semen katránu etiopského, což je taková jednoletá kytička původem z etiopské vysočiny. Kombinace olejů má čistící účinky, pleť vyrovnává, suché pomáhá získat vláhu a vitalitu, mastné pleti zase pomáhá regulovat mazové žlázy. Oleje jsou pro pleť prostě úžasná věc a tvrzení "mám mastnou pleť, olej by ji zmastil víc" jsou nepravdivá. Některé oleje (třeba kokosový) například vysušují. Vždycky je dobré pracovat s olejem "na mokro" - pečující nanášet na mokrou nebo vlhkou pokožku. Jedině tak proběhne ten správný chemický proces a oleje se do pokožky vsáknou. Na suché pleti totiž zůstávají na povrchu, kde samozřejmě tvoří mastné a nepříjemné pocity.


Značka Resibo si mě získala svými nádhernými barevnými květinovými obaly už u toneru na pleť a hydratačního krému. Čistící olej je stejně krásný. Taky má super papírový obal, ze kterého je teď stojánek na tužky. Moc chválím i pumpičku, to je u olejů chytrý a praktický nápad.


Když jsem lahvičku s olejem vybalovala, byla jsem hodně překvapená. Balení totiž obsahuje i malý ručníček z mikrovlákna. Spa moment se vším všudy! K tomu je ještě jako bonus krásná vůně oleje, která je taková lehká, nasládlá a lehce kytičková.


Jak olej používám? Nejdřív si trochu očistím pleť a odlíčím oči. Na ty je mi olej nepříjemný (jakýkoli), pak si šupnu do vany, pumpnu trochu oleje do dlaní a začnu krouživými pohyby masírovat obličej. Když jsem spokojená, tak vezmu ručníček, namočím ho do teplé vody a celý rozložený položím na obličej :D Pak na chvilku zavřu oči a představuju si, že jsem ve vyhřátém stanu. Pak jemnými přikládacími pohyby olej pomocí žínky z pleti odstraňuju.


Jsem zvyklá si po sprše dávat na pleť ještě sérum a na závěr olej, ale když tento čistící použiju výše popsaným způsobem, tak nemusím nanášet vůbec nic, protože je pleť dostatečně mastná. Někdy proto po ohadříkování ještě pleť umyju pleťovým mýdlem, abych smyla všechen olej, a nanesu svou večerní péči.


Zkoušela jsem ho používat i jako klasický odličovací olej (makeup, tekuté rtěnky i řasenka super, jen je mi na oči nepříjemný jakýkoli olej, proto je na odličování řasenek nepoužívám) a odličuje krásně. Mnohem víc jsem si ho ale oblíbila jako extra péči, extra očištění a takovou výživnou masku. Ten ručníček tomu dodává fakt obrovský kus luxusu, je krásně měkký a pleť nedrásá, naopak jemně mazlí a čistí. Olejíček navíc krásně voní a já můžu takhle hezky ve vaně relaxovat. Jako bonus vylezu s čistou a hydratovanou pletí.


Čistící olej na pleť Resibo je přesně takový ten typ kosmetiky, o kterém jste nevěděli, že ho nutně potřebujete, ale jakmile ho vyzkoušeli, už si bez něj neumíte představit život. Je krásný a příjemný a kdo má tyhle relaxační a zároveň odličovací rituály rád, ten se do něj musí zamilovat.

Za vyzkoušení moc děkuji obchůdku NuSpring. Teď je sice olej na pleť vyprodaný, ale určitě koukněte na další produkty Resibo - je to pro mě nová značka, ale tři ze tří produktů si mě získaly na plné čáře. A některé jsou ve slevě :)



Komentáře

  1. Ja som zacala na odlicenie pouzivat vlastne akekolvek prirodne oleje, ktore mi bud kvalitou nevyhovuju na pletovu starostlivost (aktualne mam nie moc kvalitny arganovy olej), alebo maju take velke balenie, ze ich nestihnem spotrebovat do odporucanej doby (sipkovy olej). A som spokojna :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super nápad a takhle by se dalo s olejíčky opravdu pohnout :) Já je používám na odlíčení hlavně tekutých rtěnek, na oči mi příjemné nejsou. Zato je ale mažu na nohy :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥