Snídaně snů se Sonnentorem + 2 recepty


Všimli jste si, že všechna písmenka názvu příspěvku začínají na S? Jsem na sebe hodně pyšná, ne že né :D Tyhlety různé básnické figury (že každý řádek začíná na stejné písmeno, stejné slovo, slova jdou po sobě se stejnými písmenky a podobně) jsme na střední měli pořád a celkem mě to bavilo. Čtení básní pak byla vlastně taková detektivka. Dneska už ale ani nevím, jak se jmenují.

Další věc, která mi vyskočila se vzpomínáním na střední, jsou snídaně. A přes ty se pak dostaneme k dnešnímu článku :D Nejsem tak úplně zcela vůbec ranní ptáče a do školy jsem dojížděla něco kolem 40 minut. Abych mohla spát co nejdýl, ranní rutinu jsem měla zkrácenou na 30 minut - 20 minut oblíkání a příprava, 10 minut na snídani. V tyhle brzké ranní časy jsem sice ještě hlad neměla, ale kdybych se nenajedla, bude mi špatně v autobuse, tak jsem vždycky natlačila trochu vody, čaje a nějaký banán nebo pečivo, popadla svačinu a běžela klimbat do autobusu. Velké a pomalé snídaně jsem si pak vynahrazovala přes víkend, kdy jsem si mohla přispat, dlouho se probouzet a snídat ve chvíli, kdy mám hlad a už mám vypito alespoň velkou sklenici vody. Pro mě jsou snídaně nejdůležitějším jídlem, protože mě nastartují, nesmí mě unavit a jsou hnacím motorem pro velkou část pracovního nasazení.

Tím se dostávám k tomu, o čem si dnes popovídáme. Sonnentoří rodina vymyslela pro letošek úžasnou věc - snídaňovou sadu Wake me up!


Tak za prvé, není to instantní snídaně v prášku. To by z mého pohledu postrádalo veškerý smysl (i když jsem taky takhle kdysi snídala v práci, než jsem objevila kouzlo večer připravovaných ovesných vloček do krabičky). Snídaňová sada obsahuje 7 kořenících směsí a 3 čaje a k tomu miniknížečku plnou receptů a inspirací. Malý receptář je pro mě asi tím nejpodstatnějším z celé sady. Dokonce jsem si ho vzala na čtení i do tramvaje :D 


Hned první recept je zapečené müsli s ovocem, o které jsem se v minulosti několikrát pokoušela a vždycky připálila, pak taky třeba smoothie miska, snídaňové pomazánky, lívance nebo rajčatová pánev s fetou a vajíčky. Recepty jsou proložené různými povídánky - o tom, jaký typ jsme, jak se snídá ve světě nebo jaké bylinky nám pomůžou se soustředěním a energií. Pro mě je nejpodstatnější poslední stránka, kde je graf vaření vajíčka :D Vždycky totiž zapomenu, kolik minut mám dát, aby bylo na hniličku.


Recepty jsou provázané i s kořením a čaji, které jsou součástí balení. Překvapivě (pro mě) neznamená koření jen "slané jídlo", spousta receptů je i na sladko. Aladinovo koření do kávy je výborné nejen do kafíčka, ale i na posypání kaše či lívanců, směs květů a koření Všechno nejmilejší poslouží pro dochucení smoothie misek i pitíček a moje zamilované koření ze sady Zase dobře - Bystrá hlavička je super na zapečené müsli (nebo do kaše, lívanců, smoothie i kávy - všechno se hodí všude podle chuti).


Ze "slaných" koření jsem jako první ochutnala Sbohem, soli! Zeleninová kořenící směs, která neobsahuje sůl a já si s ní okořenila omeletu. Zajímavá je i orientální směs Ras el Hanout, která se hodí do rajčatové pánve, nebo do všemožných dalších dobrot - od grilované zeleniny přes kuskus až po maso a ryby. 

Ke koření jsou v sadě přidané i tři čaje - bylinková směs Bosky na rozkvetlé louce (mňaaaam), lahodná Láska na čokoládové vlně a povzbuzující Tanec v čajové zahradě. Všechny tři čaje jsem už znala z poznávací sady Příběhy z čajové konvice. Sonnentor čaje umí a ty kombinace jsou výborné. Zatím jsem se nesetkala s čajem, který by mi vyloženě nechutnal. Žádná chuť nepřevažuje, vše je krásně v harmonii.


Úplně nejvíc se mi na snídaňové sadě Wake me up! líbí to, že si můžete koření i čaje vyzkoušet, aniž koupíte plné balení. Často se mi stává, že si nějaký čaj nebo koření chci koupit, ale nevím, jestli mi bude chutnat. Někdy mi pak vyloženě nechutná a mně je líto vyhozených korunek. Zato kdybych si ho mohla předem vyzkoušet a porovnat, byla bych pak mnohem spokojenější. U nikoho jiného jsem ještě poznávací sady neviděla, proto z toho mám takovou radost. Navíc to jsou i skvělé dárečky - když je tam toho víc, tak se trefíte do vkusu i chuti zaručeně každému.


Co jsem z receptů vyzkoušela? Jednu slanou a jednu sladkou snídani. Slanou jsem tvořila podle receptu Vydatná omeleta s klíčky. Kromě klíčků a rukoly jsem měla všechny ingredience a postupovala podle receptu:
  1. Cibulku očistěte a nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na malé kousky a nasekejte také polovinu rukoly.
  2. Vajíčka v misce dobře vyšlehejte. S trochou mléka nebo minerálky (použila jsem rýžové) bude omeleta krásně nadýchaná. Přidejte koření a dobře vymíchejte.
  3. Na pánvi rozpalte trochu oleje, cibulku a rajčata krátce orestujte a poté na pánev vlijte vajíčka. Až je omeleta téměř hotová, nasypejte na ni nasekanou rukolu a zhruba 2/3 klíčků.
  4. Na talíři ozdobte zbylou rukolou a klíčky (já zdobila jarní cibulkou), můžete ještě dochutit barevným pepřem.
Ingredience:
4 vejce
1 jarní cibulku
5 sušených rajčat
hrst rukoly
4 lžičky klíčků 
1/2 lžičky Sbohem, soli! Zeleninová
pepř


Jako sladkou variantu jsem vyzkoušela recept na Sladce růžovou kaši. Ovesnou kaši totiž snídám skoro každé ráno - se spoustou semínek, ořechů a ovoce. Zajímalo mě koření Červená řepa Latte, které jsem ještě nezkoušela a ze kterého si můžete připravit i samotné řepové latté. 

Ingredience na 2 porce:
- 100 g ovesných vloček (my dáváme s Kocourkem jen 80)
- 200 ml mandlového mléka (použili jsme rýžové, ale většinou dáváme 500 ml vody a vločky necháváme namočené přes noc)
40 ml jablečného moštu (ten jsem neměla)
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce Červené řepy latte
1 menší jablko (taky nemám)
2 lžíce borůvek
2 lžíce medu
vlašské ořechy
kokosové lupínky

Ofiko recept zní takto: Ovesné vločky, mléko, jablečnou a citronovou šťávu a Červenou řepu Latte dobře promíchejte a nechte chvíli ohřívat. Mezitím nakrájejte jablíčko na plátky. Do teplé kaše přimíchejte borůvky a med, nazdobte jablky, oříšky a kokosem a podávejte.

Já uvařila kaši podle svého zavedeného umění, místo jablek přidala jahody a semínka a ořechy zamíchala společně s řepovým latté do kaše. Trochu jsem se bála, jak bude růžová kaše chutnat, ale ani jsem moc nepoznala rozdíl. Snad jen, že byla taková veselejší a v mých očích ještě o stupeň zdravější.


Co na to říkáte? Který recept se vám zamlouvá víc? A co snídáte, jestli vůbec snídáte? Já sadu moc chválím, je to skvělý nápad, jak osvěžit snídaňovou rutinu, něco se dozvědět a ochutnat výběr největších dobrot.

Snídaňová sada Wake me up! od Sonnentor se dá sehnat v jejich obchůdcích, na eshopu a u spřátelených prodejců zdravé výživy :)


Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥