Přírodní balzám na rty s měsíčkem Alterra


Jsem vyléčený balzámový závislák. Nebo možná balzámový závislák na cestě k vyléčení? Ať tak či tak, dobrovolně se k této závislosti hlásím a přiznávám ji (třeba tady v článku o své balzámové závislosti). Mám mnoho balzámů, ale je nutno říct, že už je většina přírodního ražení (a ty ostatní jsou buď zbytky z minulosti, nebo dárky, protože lidé dávají kosmetiku rádi, ale často ne úplně tu správnou). Mým cílem je najít jeden pravý balzám na rty, který budu milovat a kupovat už jen ten. To se snažím vůbec se všemi kosmetickými hračkami - jeden pravý deouš, jeden pravý šampon... Ale pořád to ještě není ono. Balzámy mám moc ráda od Alverde, hlavně ten heřmánkový. Čas od času ale DMko podvádím s Rossmannem a Alverde s Alterrou. Obě značky mi přijdou hodně podobné (jak vtipné by bylo se dozvědět, že se vyrábí ve stejné továrně, jen se na ně lípne jiné logo, co?) a tak se musí lidé prostě rozhodnout, co budou mít radši. Alverde má trošku víc sortimentu a větší výběr, proto častěji chodím právě na něj. Naposledy jsem ale sáhla po balzámu na rty od Alterry a jsem z něj mile překvapená.


Nevím, kdo se po kom opičí, ale i Alterra má heřmánkový balzám na rty s přírodním složením. Oproti tomu alverdímu je ale méně žlutý a má na rtech trochu jinou konzistenci. Hmm... až teď mě napadá, že jsem mohla rovnou udělat srovnávací článek, když už srovnávám. Příště! Když k balzámku čuchám, necítím skoro nic, když se snažím a zapojím fantazii, tak mi vůně připomíná takový ten obrovský bílý jelení lůj, trochu včelí vosk a něco sladkého. Ale fakt hodně mírně.


Obsažený výtažek z bio heřmánku má za úkol zklidňovat. Nedávno (ve spojitosti s heřmánkovou květinovou vodou) jsem se dozvěděla, že heřmánek vysušuje. Kosmetika je obrovská věda a chemie (a tím myslím to slučování složek dohromady tak, aby vytvořili kýžený efekt - jako vaření, to je taky chemický proces) a každá složka musí ladit s těmi dalšími, jinak pak vznikají spíš maléry. Ze složení čtu na prvním místě ricinový olej, kokosový olej (který prý taky vysušuje) a včelí vosk. Heřmánek je tam asi hlavně pro dodání puncu přírody a "zdravého" produktu.


Trochu jsem se balzámu na začátku bála (vždycky se bojím, když zkouším novou kosmetiku, aby mi neudělala spíš hůř, než líp), ale jsem nadšená! Balzám je moc příjemný, rty hezky hydratuje a vyživí a nemusím ho nanášet ani moc často. Jediné lehké mínus je, že občas zanechává po nějaké době působení na rtech lehký film, když ho nanesu moc, který je mi nepříjemný, takové zbytečky balzámu v koutcích a po okrajích. Praxí jsem ale množství vychytala a už se mi to neděje tolik, jako ze začátku. Balzámku totiž stačí opravdu jen tak přiměřeně.


Juchám nad překonáním své komfortní balzámové zóny a vyzkoušením Alterra heřmánkového balzámu na rty, protože je super. Zatím jsem v půlce a určitě se u mě v kabelce ještě několikrát objeví. Ráda vám ho doporučím :)

Alverde, nebo Alterra?


Komentáře

  1. Balzámek vypadá skvěle. Já jsem si nedávno koupila medový od Soaphorie a ten je taky super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, od Soaphorie jsem ještě žádný nezkoušela :)

      Vymazat
  2. Já už také objevila svého šampiona, a to přírodní máslíčka od Bomb Cosmetics :-) objednávám si je stále dokola a zatím mi žádné jiné nesedly, tak jako tyto :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥