Řasenka, kterou už nikdy nechci


Když jsem do svého života začala víc a víc vnášet principy udržitelnosti, přestala jsem dělat spoustu impulzivních nákupů. Ne, že bych si tak nějak pro radost chodívala pravidelně po práci kupovat oblečení, nad tím jsem vždycky dumala o něco víc, ale drogérka... ta pro mě byla nebezpečnou cukrárnou plnou lákadel. Takhle impulzivně jsem si jednou domů přinesla tuhle řasenku od Alverde. Už při placení na pokladně jsem věděla, že to bude průser. Místo černé jsem si totiž omylem vzala hnědou v odstínu 020 Braun, čehož jsem si všimla až když paní pokladní řasenku naskenovala. Je to označené takovou malou kulatou přelepkou na spodní straně řasenky a tak nějak, jak jsem šáhla automaticky, mě nenapadlo si to zkontrolovat.

Hnědé řasenky jsem do života zařadila o trochu víc hlavně díky 100% Pure. Myslím, že dělají hezké a přirozeně vypadající řasy, zvlášť na takových "světlých" typech, jako jsem já. V principu se jim proto nebráním, ale tohle byla taková "nečekaná" událost, že jsem se trochu vyděsila.


Alverdí řasenky nejsou žádný vrchol kosmetiky, ale najdou se i docela dobré. Já na ně měla v poslední době spíš smůlu. Nothing but volume je řasenka s obřím kartáčkem, která podle jména asi slibuje objem. No, tomu se ještě podíváme na zoubek.

Musím začít hned tím kartáčkem. Nejblbější kartáček, co jsem kdy zkoušela! Je obrovský! Tak obrovský, že s ním vždycky upatlám celé oko kolem dokola, aniž by se dotkl řas. Horní ještě jakž takž, ale malé spodní? Hrůza! Jestli nějaký volume dělá, to vůbec netuším, protože při tom vztekání si upatlám půlku oka, takže pak řasenku spíš odličuju... no, boje to jsou.


Výdrž? Ta teoreticky není zlá, když je léto. Jakmile je mlha (jop), trochu vlhčí vzduch nebo nedejbože lehce poprchává, tak se řasenka obtiskává a rozmazává. To se mi už stalo u předchozích Alverdích řasenek. A doufám, že jsem se poučila a už si další domů nepřinesu. Kromě rozmazávání mi řasenka totiž dráždí oči! A to je naprosto poprvé, co se mi něco takového z řasenek dělo. Normálně mi po namalování začnou oči slzet, svědit a škrábat.


Jediné (asi?) plus je vůně, je taková jemná a nasládlá. Jenže i to může být problém. Řasenky od Alverde, co jsem měla předtím, byly docela smrduté, tak se možná snažili přidat kapku parfému, ale tím podnítili i alergickou reakci? Možná. Složení na řasence bohužel vůbec není.


Takže tak. Ušetřete si penízky a tuhle řasenku si nekupujte.

Jaká je vaše nej řasenka?


Komentáře

  1. Ty jo, kartáček by mi asi vyhovoval, ale to obtiskávání nesnáším asi ze všeho nejvíce. Obecně s kosmetikou Alverde nemám téměř žádnou zkušenost, ale jedna známá si hodně chválí rtěnky ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde mám moc ráda, je to taková vstupenka do přírodního světa. Za mě jsou nej pudry, ty už jiné nepoužívám. Jinak dekorativka je taková spíš sporná, občas se něco povede, jindy je to nic moc.

      Vymazat
  2. Je celkom zname, ze Alverde riasenky velmi nevie vyrabat. Mala som davnejsie jeden alebo dva druhy a znovu by som teda neriskovala.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, nejsou nic moc, ale i tak mě to v DMku občas naláká :D

      Vymazat
  3. Už si moc dobře nevzpomínám jestli jsem ji měla já nebo ségra, ale u nás doma s ní byla veliká nespokojenost. :(

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥