Fruit Pigmented paletka očních stínů 100% Pure


Vůbec se nemaluju. Konec recenze. Takhle nějak jsem se cítila v posledních měsících (je neuvěřitelný, že už to bude skoro rok od všech možných zavírání a restrikcování). Smutně jsem pozorovala stárnoucí stíny a vysychající řasenky, které si teď nemám kam vzít, když se nikam nechodí... A když už jsem se odhodlala pod roušku namalovat (hlavně tedy v chladnějších měsících), srážející se dech mi rozmočil řasenku a ta se vesele obtiskávala všude, kde neměla. Ale nebojte, příběh má dobrý konec! Začala jsem totiž používat oční stíny - a nejradši mám ty z paletky Pretty Naked od 100% Pure.


Hned na začátek je potřeba si říct, že přírodní paletky bitvu s těmi konvenčními asi vždycky prohrají, co se pigmentace a často i výdrže týče. Na druhou stranu třeba právě řasenky od 100% Pure jsou ty nejlepší ze všech přírodních i konvenčních, co jsem kdy měla. Paletku jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale bála jsem se, abych se na ni jen dvakrát neusmála a neschovala ji k ostatním nepoužívaným malovátkám. A pak přišla doba, která si stíny vyloženě žádá.

Abyste tomu rozuměli, tak já nejsem zas až tak stínová. Vždycky jsem chtěla mít kouřové líčení a kočičí oči, což byl hit, když jsem maturovala. A nikdy se mi to s mou malovací nešikovností prostě nepovedlo (ale začínám si myslet, že to možná bylo mou omezenou výbavou malovátek :D). Už to bude šest let, co jsem přesedlala na přírodní krásu a zjistila, že čím míň na pleť matlám, tím je krásnější. Začala jsem objevovat i svou vnitřní krásu a "klasik primadonnka bojový makeup" postupně úplně přestala používat. Teď nejčastěji vybíhám nenalíčená, nebo jen se rtěnkou či stíny (a až to zase půjde bez roušek, oslavím to nákupem nové čerstvé 100% Pure řasenky!). Proto mě název paletky Pretty Naked zaujal. Na zadní straně je to stvrzené přímo od nich:
This Pretty Naked Palette will make you look gorgeous, naturally. Soft, neutral tones will enhance and beautify without making you look too made up.
Pro neangličtináře volný překlad: Tato paletka vám pomůže vypadá nádherně - přirozeně. Jemné a neutrální tóny vás zvýrazní a zkrášlí, aniž byste vypadali příliš nalíčení. Je to prostě paletka, která vás rozzáří, dodá tvářím zdravý nádech, očím lesk v přirozených tónech. A to já ráda.


Musím říct, že na paletkách mě vždycky nejvíc baví jejich design a je to také to, co mě zaujme na první pohled. Pretty Naked je jednoduchá, papírová a drží se své přírodní filozofie. Zároveň má ve víčku zrcátko. To u paletek, stínů a podobných kosmetik nikdy nepoužívám, potřebuji mít vždy velké zrcadlo, ve kterém vidím celý kontext. Co vy? Je tu někdo, kdo paletková zrcátka používá?

Paletka Pretty Naked má 3 stíny (ty menší), rozjasňovač a tvářenku. Na zadní straně má "návod", co je co + názvy odstínů pro ty, kdo mají ve zvyku si je zapamatovat a místo "dneska si dám bronzovou" říkají "mám náladu na chestnut". Tak se totiž jmenuje první a nejtmavší stíneček vpravo, který je můj nejoblíbenější. Má nejlepší pigmentaci, na očích je do bronzova a neskutečně dlouho vydrží. Z toho jsem opravdu v úžasu, protože jsem takovou odolnost od přírodní kosmetiky nečekala. Ale měla jsem, protože 100% Pure líčení očí prostě umí. Druhý nejpigmentovanější je odstín toffee (druhý zprava), třetí flax seed je velmi jemný, který používám do koutků pro rozjasnění. Rozjasňovač mě velmi překvapil, dělá hezky jemné projasnění. Tvářenku používám na tváře ze všeho nejméně, protože se mi samy zbarvují do červena až příliš často :D Vyzkoušela jsem ji i s rozjasňovačem také na víčka a ani to není špatné, ale pigmentace je velmi jemná - tak, jak to bylo na začátku zamýšleno.


Pokud bychom si měli říct nějaké mínusy, tak je to prášivost, stíny práší jak při "nabírání", tak při aplikaci a většinou, když je namalováno, smetávám ještě štětečkem prach z očního okolí. Druhým mínusem, který by někomu mohl vadit, je právě ta pigmentace. Pokud čekáte, že budou jednotlivé odstíny syté, pak jste tu (a možná v přírodní kosmetice) špatně. Paletka je určená na každodenní nošení a jemné líčení, zastane všechny pomocníky najednou a vykouzlí vám jasnou, jemnou a zářící pleť, aniž byste se cítila zmalovaně. Naopak, budete působit velmi přirozeně a pravděpodobně se vás ten den někdo zeptá, jak to děláte, že máte tak zdravou barvu. Vypadat přirozeně dá totiž taky dost práce. :)


Na konec si ještě shrneme plusy a mínusy, které paletka má. Sama vím, jak je vybírání těžké (zvlášť přes internety), a když už do něčeho investujeme, chceme mít jistotu, že to bude to pravé. 

Plusy

  • Neskutečně dlouhá výdrž, která strčí do kapsy ledajakou drogérkovou paletku
  • Nezalézá do vrásek, opravdu zůstává tam, kde má
  • Přírodní kosmetika, šetrná a ovocnými pigmenty barvená
Mínusy
  • U světlých odstínů slabší pigmentace
  • Práší

Finální rozhodnutí je samozřejmě na vás, ale já si paletku Pretty Naked z obchůdku Krásná každý den nemůžu vynachválit. Díky ní se obejdu zcela bez řasenky, nikde se mi nic neobtiskává ani nerozmazává a když už se někde s někým potkám, jsem nalíčená tak, abych se cítila krásná a věděla, že nemusím co chvíli kontrolovat stav očí v zrcátku. Paletka mi ukázala nové obzory - že bez řasenky to taky jde a že i přírodní kosmetika může mít neskutečně dobrou výdrž. Za mě stoprocentní doporučení, klady pro mě zápory rozhodně převyšují. Dejte vědět, pokud se pro ni rozhodnete! :)



Komentáře

  1. Já mám doma paletky dvě a úplně mi stačí. Tahle je hezká designově, ale barvy mě nijak neoslnily.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    paletka se mi líbí, někdy mi nevadí, že stíny nejsou tak pigmentované, ale celkově nosím ráda na očích barvy, hlavně zelenou. Neutrálních paletek mám dost, takže o této neuvažuji, ale jinak se mi celkově líbí. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥