Zklidňující levandulová řada Saloos - sérum, tonikum a pěna

Krása střídá nádheru. Nová Zklidňující řada od Saloos je prostě fantastická. Pokud pro svou pleť hledáte něco jemného a máte rádi levanduli, následující řádky jsou přesně pro vás.

Začneme Bio Zklidňující čistící pěnou. Pokud vás zaujala její sestřička v růžové, levandulová se vám bude také líbit. Její jemná levandulová vůně a hebká pěna dělají z čištění pleti opravdový požitek. Pokud jste (jako já) zvědavci a snažíte se dostat k jádru pudla (tedy prohlédnout si, jak kosmetika vypadá), najdete po odšroubování tekutinu, která se stlačením pumpičky promění na lehkou pěnu.

Jedno zmáčknutí pumpičky je za mě až až na celý obličej i dekolt, většinou používám menší množství. Na pěně mě moc baví ten celkový rituál - zbavuji pleť nečistot a nepříjemné mastnoty, čuchám si levanduli a cítím se u toho krásně. Pěna zanechává pleť fantasticky vyčištěnou, ale ne vysušenou.

Co dalšího vás bude na Zklidňující čistící pěně bavit? Obsahuje fermentované polysacharidy, které vytváří ochranný štít, který brání přilnutí bakterií a chrání vaši pleť před škodlivými vnějšími vlivy. Pěna také pomáhá snižovat zarudnutí pokožky a přispívá k udržení její mladistvého vzhledu. Obsahuje také 100% přírodní bio esenciální levandulový olej, který v aromaterapii funguje jako uklidňovák a pomáhá k celkové harmonizaci.

Jako další mi dovolte představit Bio Zklidňující pleťové tonikum, které je skvělé na dočištění pleti a jako druhý krok v péči. Neobsahuje alkohol, je vegan a jeho složení je čistě přírodní. Ve složení najdeme účinnou látku z opuncie, která uklidňuje podrážděnou pokožku a pomáhá snižovat zarudnutí. Dále také fermentovanou aloe vera, která je skvělá pro hydrataci pokožky a pomáhá také redukovat šupinky. Jako třešinka na dortu je pak ve složení 100% přírodní esenciální olej levandule, který posiluje zklidňující účinky tonika.

Jak už levandule ve složení napovídá, tonikum je opět krásný voňavý zážitek. K doodlíčení stačí pár kapek na tamponek. Já ho používám jako závěrečný krok odličování a přípravy pleti na další péči. Tou je v tomto levandulovém případě Zklidňující bioaktivní sérum.


Pokud jste ještě nečetli článek o Vitamín C bioaktivním séru, doporučuju na něj mrknout, neubráním se totiž srovnání mezi těmito dvěma pečovateli o pleť. Zklidňující levandulové sérum má lehce levandulovou vůni a jeho konzistence je trošililinku vazká - alespoň takový mám při roztírání na pleti pocit oproti séru s vitamínem C. Do pokožky se však vstřebává jedna radost a nezanechává žádný mastný ani jinak nepříjemný film.


Ve složení najdeme chmelový extrakt, mořský bioaktivní polysacharid, 100% přírodní bio esenciální olej z levandule a kyselinu hyaluronovou. Tato kombinace posiluje ochrannou bariéru pokožky, snižuje začervenání pleti a napomáhá k zachování svěžího a mladistvého vzhledu. Při pravidelném používání se zvyšuje přirozená obnova buněk, navrací jemnost a hebkost pleti, snižuje svědivost pokožky a zlepšuje elasticita pleti.


Za mě je Zklidňující bioaktivní sérum s levandulí fantastické na léto, kdy je pokožka víc vystavovaná slunci a taky namáhaná. Zatímco sérum s vitamínem C mi dodávalo šťávu během jara, levandulové sérum je v mé denní péči během léta. Mám díky němu krásně hladkou pokožku, která vypadá svěží.

Levandulová řada je prostě skvělá. Mé jediné přání by bylo, kdyby k ní byl ještě pleťový krém, kterým bych mohla celou svou péči zakončit.

Co vy a vaše momentální péče? Máte v ní něco levandulového?

Komentáře