Dobrůtka od skřítka - Vše v zeleném


Nejdobřejší ze všech dobrých věcí je mít pořádně napucnuté bříško. Nadlábnout se něčím dobrým, co nás (hlavně teď v zimě) pěkně zahřeje, pohladí a navodí nám takovou tu příjemně malátnou poobědní atmosféru, kdy bychom si nejradši dali šlofíčka a na hoďku to zalomili. Osvědčilo se mi, že nejdobřejší papánky bývají ty nejjednodušší. Ty, na které použiju dobré základní suroviny, přidám kvalitní koření a do hodiny i s přípravou servíruju ještě se kouřící na talíři. Několik hodin marinované a připravované věci mají taky svoje kouzlo a když jsou uvařené dobře, pak za to hodinové otročení stojí. Moc praktické to ale není a na každodenní vaření už vůbec ne. 

Dneska si ale nechci stěžovat na problémy s vařením. Dneska si chci povídat o kořenící směsi Vše v zeleném od Sonnentor, která je přesně tím, co jednoduchému jídlu dodá šmrnc, chuť a požitek. Třeba takovým bramborům, které nakrájím na čtvrtky, osolím, okořením, zakápnu olivovým olejem a peču do zlatova a do křupava. Věřte nebo ne, pečené brambory jsou jedny z mých nejoblíbenějších papánek a často si je dělám jen tak samotné. Když jsem nemocná, tak si je pak namáčím v česnekovém dipu (protlačený česnek, olivový olej a sůl). Bacily to zahání naprosto perfektně. 


O kořenících směsích od Sonnentoru jsme si už párkrát povídali. Už jsme spolu ochutnali koření na zeleninu Holy Veggie, kuřátko jsme uvařili s dobroučkým Steak That a dokonce jsme zapekli dýni s celou dávkou těhle koření, kde ani skřítek Vše v zeleném nemohl chybět. Naučila jsem se po něm sahat často a ráda. Je to dobroučké koření plné věcí ze zahrádky. Jen si poslechněte sami, co koření obsahuje: kopřiva, petržel nať, dobromysl, medvědí česnek, tymián, slunečnice květ, růže okvětí, chrpa květ. Celá kytičková zahrádka od babičky ♥


Kdybych vám měla vůni koření popsat, tak je prostě kořenící bylinková. Vůně je krásně silná a vitální, špetka koření pak v jídle zmizí než bys řek ham ham. Ráda dávám Vše v zeleném na jednodušší jídla hlavně proto, že na nich se chuť koření krásně rozline, spojí a zharmonizuje. A mít nebe v hubě je hlavní důvod toho, proč se vůbec pouštím do vaření (a taky zahnání hladu samozřejmě). Co mě na koření taky hrozně baví, tak to jsou kousky slunečnice, chrpy a růže, které mezi zelenými bylinkami vykukují a smějí se na mě. Takže říkání z krabičky je tuze pravdivé - už jen pohled na ty barvičky mi zvedá náladu. 


Koření můžete použít na bambilion způsobů. Můžete si zkusit upéct brambůrky z prvního odstavce (taky jsou moc dobré nakrájené na kolečka, to pak skoro chroupáte brambůrky, ale zdravé), zkusit si připravit nějakou dobrou pomazánku (na ty mě ale moc neužije) nebo si koření přidat klidně i do salátu. Hlavní je, že si tam budete přidávat dobré koření z kvalitních surovin, protože Sonnentor ani jiné než kvalitní nepoužívá. Vše v zeleném je prostě lahůdkové koření, které ze všech jídel tu lahůdku jednoduše vykouzlí. Kdo z vás dostal během čtení hlad? :)

Moc děkuji Sonnentoří rodině za zásobu dobrot k ochutnávání a recenzování ♥


Papáte rádi pomazánky? Jakou máte nejraději?



Komentáře

  1. Krásný inspirativní blog, pokud koukneš i ke mě a bude se ti u mě líbit budu taky moc ráda za odběr :-) jinak čaje Sonnnetor moc neznám, odzkoušený mám jen jeden, ale název už ti bohužel nepovím... Každopádně vůbec nebyl špatný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Janinko :) Čajíčky mají Sonnentor moc moc dobré, tam snad nejde šlápnout vedle :)

      Vymazat
  2. Koření teda nemám vyzkoušené vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, mají toho plno :) Dělají taky krásné poznávací sady, kdy můžeš vyzkoušet trochu od každého a najít si tak svého favorita :)

      Vymazat
  3. Tohle koření jsem nikdy nezkoušela. Já mám raději méně kořeněná jídla, ale je pravda, že někdy si okořením hodně maso, když ho peču.. Ale jinak mám raději přirozené chutě potravin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám radši méně kořeněná jídla, proto jsem si Sonnentor zamilovala. Jejich koření jsou jemňoučká a snad se s nimi nedá ani "překořenit". Dávám do jídla vždycky jen špetičku, pro barvu i chuť :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥