Eucerin: Pomoc z lékárny na suché tlapky (3. díl)


Tak jsem si říkala, jaký bude krásný víkend, jak si dojdeme s Kocourkem na sluníčkovou procházku a nasajeme vitamín D. Místo toho jsme seděli na gaučích zachumlaní v dece, popíjeli horkou kávu a jak praštění palicí koukali, jak na okna padají kapky deště. No, však je taky březen, za kamna vlezem a ještě tam chvíli budem. Tyhle změny počasí na mě dost působí, jak po psychické, tak po pokožkové části. Před nějakou dobou mi maminka vyprávěla, že někde četla takovou teorii o alergiích. V porovnání s generací mých babiček jsem oproti nim citlivá na všechno. Vyleze sluníčko, motá se mi hlava. Bude pršet, motá se mi hlava. Venku vykvete jaro, kýchám a smrkám... Ta moje generace, zavřená ve školách a v kancelářích u počítačů, vůbec není zvyklá na vlivy přírody. Proto, když se pak třeba mění tlak, na něj reaguje moje tělo zvýšenou reakcí. Oproti tomu naše babičky, které "obdělávaly pole a půdy", byly na počasí víc zvyklé. Zároveň taky nemají všemožné lepkové a laktózové alergie, protože potraviny, které naše babičky a dědové konzumovali, nebyly ještě tak chemicky upravované. Moje babičky a dědečci sice na poli nepracovali, ale něco na tom všem bude. Samozřejmě, že jsou taky citliví na tlak (zvlášť v 80 letech), že je taky přepadne alergie a kdesi cosi, ale v "mých mladých letech" je tyhle starosti vůbec netrápily.

Proč o tom vlastně mluvím? Protože celou neděli pršelo a já se cítila tak přichcíplá a nechtělo se mi nic. Nejradši bych byla celý den zalezlá v posteli a spala a spala a spala. Navíc, když je celý den zataženo a tma, na procházku se nevyženu... A tak jsem se místo toho alespoň vrhla do recenzového sepisování. Dneska si popovídáme o třetím krému na ruce, který jsem dostala od lékárny BENU. Jmenuje se AtopiControl a je od značky Eucerin. Už z názvu nám může být patrné, že bude mít něco společného s atopickým ekzémem, jeho zmírňováním a péčí o citlivé tlapky.


Značku Eucerin znám. Kdysi dávno jsem vyzkoušela nějaké jejich šampony na lupy a svědivou vlasovou pokožku. Vždycky to pro mě byla spolehlivá a kvalitní kosmetika z oblasti péče o problematickou pleť s léčivými účinky a šetrným složením. Jestli vyzkouším i krém na ruce Eucerin AtopiControl jsem docela dlouho zvažovala, protože se u něj v popisku píše, že je určený na tlapky se sklony k atopickému ekzému. S atopákem jsem se setkala osobně jen trošku a jen na rukou, ale měla jsem kamarády, kteří jím trpěli doopravdy a hodně, ekzém se jim dělal nejen po rukách a pažích, ale i po celém těle. Proto vím, že do téhleté skupiny tak úplně nepatřím a mám štěstí, že s velkým ekzémem nemusím bojovat. Mě ke zkoušení krému přesvědčilo zklidňování po častém mytí, prevence proti vysoušení rukou, ale i použití při akutních problémech s ekzémem. Člověk nikdy neví...


O krému AtopiControl se rozhodně na prvním místě dá říct, že je zklidňující. Kdybych měla všechny tři krémy na ruce z lékárny postavit vedle sebe, tak Cicaplast od La Roche-Posay byl ochranný, Atoderm od Bioderma byl vyživující a AtopiControl od Eucerin je zklidňující. Je o něco hutnější než krém od Bioderma, nezanechává mastný film a nemá ani žádnou výraznou vůni - není parfémovaný, což hodnotím jako plus, protože právě parfemace mohou způsobovat alergické reakce. Krém neobsahuje ani parabeny.

U všech tří krémů juchám nad odklapovacím víčkem, to je totiž ohromně praktické a rychlé. Nemusím nic šroubovat, jen jednoduše otevřu, vymáčknu a namažu. Přiznám se, že jsem díky tomu docela zlenivěla a když mám šroubovat nějaký jiný krém ze své sbírky, vůbec se mi nechce. Ono to praktické balení opravdu dělá docela dost, minimálně jako součást uživatelského komfortu. Navíc, představte si, že máte bolavé ruce a potřebujete je namazat. Pak je takováhle aplikace nejrychlejší.


Krém je bílý, takový jemnohutný, rychle se vstřebává, nijak nevoní a není mastný, i když cítím trochu takový lehký film po namazání. Do zimy a počasí, které vysušuje, je ideální, ručičky velmi rychle zahojí a při pravidelném používání předchází jejich vysoušení. Zvykla jsem si krém namazat před odchodem z domu. Když zapomenu, tak pak v tramvaji lovím další z kabelky a rychle mažu, protože i když mám doma pocit "ručičky v poho", tak jakmile vyjdu ven, hned cítím, že jsou suché. A zvlášť teď v tomhle deštíčku si musím dávat pozor na zvýšenou pozornost a péči, kterou jim dopřávám. Eucerin krém Atopi Control je tak hezky zklidní a díky tomu jemnému filmu, o kterém jsem psala výš, je taky ochrání.


Řekla bych, že tento krém je určený pro ty, kteří potřebují něco vydatnějšího a péče o citlivou pleť jim není cizí. Doporučila bych ho všem, kteří mají suché ruce se sklony k červenání, praskání až k ekzémům. Krém jim ručičky hezky ochrání, zklidní a dá do pořádku. Vydrží vám při každodenním mazání kolem 3 měsíců (samozřejmě to záleží od vaší spotřeby, já jím nešetřím, ale skoro jako by ani neubýval). Vleze se vám i do kabelky. Přes zimu po něm sáhnete asi víc, když budete mít suché a citlivé ručičky. Během léta bude mít spíš takovou udržovací funkci, kdy si ho máznete párkrát do týdne jako prevenci před možnými ekzémy.

Krém na ruce Eucerin AtopicControl seženete v lékárně Benu.



Komentáře

  1. Zrovna je to týden zpět, co jsme si všimla, že mám hrozně suché ruce a to je mažu minimálně dvakrát denně, takže děkuji za tip!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se začal dělat v těhotenství ekzém a téměř nic na to nemůžu.. :( no možná, tohle bych mohla zkusit.. :-) že by mi ho to aspoň pomohlo zklidnit :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by něco z lékárny mohlo pomoct... Nebo se to určitě zklidní po porodu :) To říká vždycky mamka, kolik se jí toho změnilo po nás :D

      Vymazat
  3. Značka Eucerin na suchou pokožku je fakt zázrak!!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥