BIO královská péče: Argan & Opuncie - Bergamot


Znáte bergamot? Úplně poprvé jsem se s ním setkala u černého čaje a dlouho jsem si myslela, že je to nějaké koření (jako třeba skořice). Ve skutečnosti (jak jsem se dozvěděla na kurzu aromaterapie od Saloos) je to citrusové ovoce! Jeho vůni miluju, je taková citrusově sladká a plná - doporučuju esenciální olej Bergamot od Saloos, je to božské pohlazení. Pokud vám tato česká značka přírodní kosmetiky není cizí, určitě jste zaregistrovali loňskou novinku v podobě Královské péče. Loni jsem vám představila variantu s růží, teď se podíváme na bergamotovou verzi.


Argan & Opuncie - Bergamot 100 % bio je olej na pleť, se kterým se budete cítit jako královna! Já si ho naprosto zamilovala a dokonce ho mám o krapítek radši než růžovou variantu (kterou miluju fakt hodně :D). Jsem sama ze sebe překvapená, jak se postupně zamilovávám do citrusů. Prostě, když je někdo umí správně namíchat... :)

Základem řady Královská péče jsou arganový a opunciový olej. K tomu najdeme v bergamotové verzi také bio esenciální olej bergamot (překvapení :D) a bio esenciální olej z meduňky lékařské. Dohromady tvoří tato kompozice nádherně sladce a svěže vonící olej, který je vyvážený, ne příliš citrusový, vůbec ne hořký, pouze sladký a hladivý. Bergamot i meduňka voní po citrusech, ale takovým medovým způsobem - a přesně takový tento olejík je. Proto jsem si ho zamilovala. Citrusy (hlavně citróny) jsou takovými nabuzovači, kdežto tento olej příjemně osvěží, může nabudit, ale také uvolnit a uklidnit.


Co pleťový olej umí? Extra bio arganový olej nemá přezdívku tekuté zlato jen tak pro nic za nic. Dodává pokožce intenzivní hydrataci a hloubkovou výživu, čímž pomáhá proti předčasnému stárnutí. Už sám o sobě je něčím, co by ve vaší kosmetické sbírce nemělo chybět. K tomu přidejte bio opunciový olej, který podporuje přirozenou tvorbu kolagenu (což je vypínák pleti), čímž napomáhá k vyhlazování vrásek. Taky dost dobré, že? Bio bergamot a bio meduňka k tomu navíc dodávají antimikrobiální účinky, proto je olej vhodný i na problematickou pleť, vyrovnávají hladinu pH, regulují tvorbu mazu a podporují buněčnou regeneraci. A jak píší u popisku na webu Saloos: Bergamot a meduňka dodávají složení sexy optimistickou vůni. S tím naprosto souhlasím. :)


Jak se pleťové oleje používají? Když jsem s nimi začínala, byl to občas docela boj - nanesla jsem moc, olej seděl na pleti a nechtěl se vpít... Proto jsem dala dohromady 5 tipů, jak používat pleťové oleje:
  1. Nanášejte na navlhčenou pleť ideálně po koupeli. Díky tomu se olej hezky vstřebá do otevřených pórů.
  2. Nepřehánějte to s množstvím. Dvě tři kapky opravdu stačí.
  3. Navlhčete si pleť květinovou vodou a poté naneste olej. Pokud zrovna nevylezete ze sprchy, osvědčilo se mi navlhčit si pleť normální nebo květinovou vodou a následně zapracovat olej. S vodou pracuje velmi dobře a vlhkost je klíčem ke vstřebávání.
  4. Používejte oleje jako intenzivní noční péči. Všem doporučuji začínat s oleji jako večerní péčí, kdy vám lesklý obličej nevadí a můžete jít v klidu spát - do rána se vstřebá. A znovu pozor na množství, raději méně než více.
  5. Přidejte pár kapek do krému. Tuto variantu miluji přes zimu a používám skoro denně. Ne všechny krémy jsou totiž dost hutné, aby splňovaly mé zimou vysušené požadavky. Proto si krémy tuním přidáním olejů. Jak? Potřebné množství krému si dám do dlaně (nebo na ruku jak jste zvyklí), přidám 1 - 2 kapky oleje, na ruce zapracuji a následně vmasíruji do pleti. Výživnost se okamžitě zvýší a mastnota není žádná.
Doufám, že jsem vás na pleťový olej Argan & Opuncie - Bergamot (a na celou královskou péči) patřičně nalákala. Olejík koupíte na webu Saloos za 239 Kč, prodává se také v drogérkách, zdravých eko obchůdcích a tak. Pokud už s ním zkušenosti máte, dejte mi vědět, jak jste spokojení! :)




Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥