Before you go go! Obědová inspirace od Sonnentoru


Stala se mi taková pozoruhodná věc. Po roce a půl freelancování jsem začala chodit do práce! Jen na dva dny a stále jako volná nožka, ale stejně... Životu v kanceláři (protože tam opravdu prožíváme skoro celý svůj život) jsem už úplně odvykla a najednou znovu řeším tu (pro mě) nejpodstatnější věc - co na svačinu a k obědu? Batoh mám po odchodu z domova vlastně jen plný jídla :D Ještě na plném úvazku jsem své obědy kombinovala - někdy šla ven a někdy si něco přinesla z domova. Jíst každý den venku (zvlášť v Praze) rozhodně není levná záležitost. Kolem centra, kde pracuju, se za jídlo pod stovku nedostanete, meníčka se pohybují kolem 120,-. Když si k tomu nedejbože dáte ještě pití, najednou cena vyskočí a za měsíc tak proobědujeme (ne)pěknou část peněz. A tak je lepší večer navařit k večeři víc a část si schovat do krabičky na další den. Vzpomínáte si ještě na Snídaňovou sadu od Sonnentoru? Tu jsem moc chválila a konečně se díky knížce s recepty naučila vařit vajíčka :D Sonnentor má ještě druhou poznávací sadu, která se specializuje na oběd - Before you go go! Je založená na stejném principu, jako ta snídaňová, ale mnohem víc pomůže nám "krabičkářům" vymyslet, co na druhý den za papů s sebou.


V krabičce najdeme 7 kořenících směsí a 3 čaje (takže i o pitný režim bude postaráno) a knížečku inspirací, která se stala mou každodenní příručkou. Obsahuje lahodné recepty, ale i hezké čtení - třeba o tom, co nám dodá energii, do čeho zabalit oběd, nebo jaké bylinky nám pomůžou se soustředěním.


Koření a čaje jsou vybrané tak, aby se daly použít do receptů v receptáříku. Na prvním místě je směs Sbohem, soli! Pikantní, která má lehce pikantní nádech a za mě je to takový univerzál. Je sestavená tak, aby lahodila všem pokrmům a navíc neobsahuje sůl. Koukněte se, jak vypadá v plném balení tu - paprička, co nakopává slánku, mě baví :D

Druhé na seznamu je koření Holy Veggie, které je super a recenzovala jsem ho i s receptem na dýňové placičky. To se celkem hodí oprášit, protože nám dýňová sezóna zrovna vrcholí.

Dobrá nálada je směs květů a koření, které vás zanesou do toskánského léta nebo na terasu restaurace na malém řeckém ostrůvku, kde pod zapadajícím sluncem ochutnáváte ty nejlepší čerstvé speciality. Pro mě je směsí, která dodá jídlu takový šmrnc a dokáže spojit a sjednotit chutě.


Perníkové koření je taková krásná první vzpomínka a těšení se na Vánoce. Letos si to totiž všichni povinně uděláme hezké a klidné! (a to je rozkaz, letos žádný stres) Perníčky jsou mé nejoblíbenější cukroví a perník jsem už dlouho neměla. V knížce receptů je návod na domácí čokoládový perník, kterému dodá vůni a chuť právě toto dobré perníkové koření. Přidat si ho ale můžete jen tak třeba do ovesné kaše.


Anděl strážný v obědové sadě je výborná směs koření a květů. Znám ho i jako čaj, který je taky moc dobrý. Tuhle edici považuju za jeden z nejhezčích dárků, které ráda naděluji. Není totiž nic hezčího, než někomu darovat anděla strážného :)


Na seznamu následuje koření Zase dobře! Porce síly, která už svým názvem napovídá, že se jedná o léčivé koření. Obsahuje zdravou kurkumu, česnek, na imunitu výbornou echinaceu a při prvním podzimním nachlazení hezky nakopne a prohřeje. 

Geniální koření z řady Zase dobře! je Spokojené bříško. To se hodí třeba do luštěnin, při přípravě brambor nebo masa. Pokrmy totiž pomáhá odlehčit a lépe se nám budou trávit. A bříško bude spokojenější :)


V krabičce najdeme i tři čaje - Nadechnutí v lese jsem už ochutnala při testování poznávací čajové sady a je to nádherná svěží čajová směs, která obsahuje jehličí! Na začátku mě to překvapilo, ale teď už vím, jak dobré tyhle "běžné" dary přírody jsou. To mě u Sonnentoru baví taky a moc - nebojí se kombinovat bylinky, rostliny a chutě, do směsí přidávají vždycky něco navíc, co mě překvapí, a výsledná kombinace je lahodná harmonická chuť přírody. 

Čaj, který mi taky moc chutnal, se jmenuje Cestování se sluncem. Už jen ten název je krásně poetický, nemyslíte? V čaji najdeme tóny citrusu i pepře, ale i kontryhel, která (nebo který? Mám ji zafixovanou jako rodu ženského...) je výborná na vyrovnávání hormonů a my ženy bychom si ji měly dopřávat v pravidelných doušcích. Během podzimu je tahle čajová směs ideální, protože díky zázvoru taky hezky zahřeje.


Mlsání z ovocného košíku jsem z poznávací čajové sady znala už taky a taky ho moc chválím. Je to pro mě další takový zahřívací a odpočívací čaj. Na nedělní odpoledne s knížkou, nebo klidně na večer po práci. Ovocné čaje si někdy během zimy a nepříjemného počasí ještě sladím medem. Tenhle už nasládlou chuť má, tak to ani není potřeba.


Co na obědovou sadu říkáte? Za mě je to velký dobrý! Díky různému koření poznáte docela dost Sonnentoří nabídky, ale nejsou to jen vzorečky na jedno použití. Množství v každém sáčku se pohybuje kolem 5 gramů a vydrží na několik vaření. Můžete si tak s každým kořením vyzkoušet tři čtyři jídla a rozhodnout se, jestli se vám bude líbit i plné balení. Navíc je to i krásný dárek. Jedlé dárky ve svém věku totiž oceňuji asi úplně nejvíc. 



Komentáře

  1. Vypadá to hodně dobře hlavně tím, kolik inspirace se v tom najde! Taky si vařím do práce krabičky, ale dost často bojuji právě s tím, že nemám nápady, co si uvařit...

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, ta inspirace je báječná a člověk si vyzkouší vlastně průřez celou značkou. My už doma ani jiné koření nepoužíváme a chystám se do Sonnentoru příští týden na doplnění zásob :)

      Vymazat
  2. Řekla bych, že je to i super tip na dárek

    OdpovědětVymazat
  3. Jej to je super. Pozriem sa, ci to maju aj v nasich lokalnych bioobchodikoch. Pouzila by som to do adventneho kalendara na mieru :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je hezký nápad to použít do adventního kalendáře :) Na to jsou tyhle poznávací sady vážně supr.

      Vymazat
  4. Perfektní, docela mne to zaujalo. Kupuju čaje od Sonnetoru, ale o tomto balíčku jsem neměla nejmenší tušení, kouknu někde po něm. Dobrý tip :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já o tyto značce slyšela úplně poprvé, kolegyně zrovna toto přinesla do práce. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vítám do klubu milovníků Sonnentoru :) My měli doma vždycky nějaké koření, ale pořádně jsem ji začala zkoumat až letos a tvoří většinu toho, co v kuchyni používáme :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥